Kandiranu koricu pomorandze sam kupila sa namerom da napravim cokoladnu salamu tokom proteklih praznika. Posto sam imala ogroman spisak „za napraviti“, nisam uspela sve da postignem, Zato sam je iskoristila u ove brzinske cokoladne mafine koji ce vam se sigurno svideti ako ste ljubitelj cokolade.
Potrebno:
(Mera je za 12 mini mafina)
-30 gr crne cokolade
-40 gr omeksalog putera
-40 gr neutralne pavlake
-2 jajeta
-100 gr secera
-110 gr brasna
-1 kasicica praska za pecivo
-20 gr kakaa
-1 kasicica ekstrata vanile
-100 gr kandirane korice pomorandze
Priprema:
- U serpu sipati cokoladu, puter i pavlaku pa zagrevati na tihoj vatri da se sastojci otope i sjedine
- Skloniti sa sporeta pa dodati jaja i promesati
- Dodati secer, brasno pomesano sa praskom za pecivo i kakaom i vanilu pa opet promesati
- Na kraju dodati kandiranu koricu pomorandze koju ste sitno iseckali
- Sipati u male kalupe za mafine ili papirne korpice
- Peci na 180°C 20-25 minuta