Cokoladni mafini sa kandiranom koricom pomorandze

IMG_4894

Kandiranu koricu pomorandze sam kupila sa namerom da napravim cokoladnu salamu tokom proteklih praznika. Posto sam imala ogroman spisak „za napraviti“, nisam uspela sve da postignem, Zato sam je iskoristila u ove brzinske cokoladne mafine koji ce vam se sigurno svideti ako ste ljubitelj cokolade.

IMG_4897

Potrebno:
(Mera je za 12 mini mafina)

-30 gr crne cokolade
-40 gr omeksalog putera
-40 gr neutralne pavlake
-2 jajeta
-100 gr secera
-110 gr brasna
-1 kasicica praska za pecivo
-20 gr kakaa
-1 kasicica ekstrata vanile
-100 gr kandirane korice pomorandze

Priprema:

  • U serpu sipati cokoladu, puter i pavlaku pa zagrevati na tihoj vatri da se sastojci otope i sjedine
  • Skloniti sa sporeta pa dodati jaja i promesati
  • Dodati secer, brasno pomesano sa praskom za pecivo i kakaom i vanilu pa opet promesati
  • Na kraju dodati kandiranu koricu pomorandze koju ste sitno iseckali
  • Sipati u male kalupe za mafine ili papirne korpice
  • Peci na 180°C 20-25 minuta

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s