Nepecena keks torta sa jabukama

IMG_4919 2

Moram vam priznati da me je ovaj kolac u potpunosti osvojio. Tako jednostavan za pripremu, a tako ukusan. Ne pece se, gotov je za nepunih 30 minuta i moze se pripremiti u posnoj varijanti.

IMG_4928 2

Potrebno:

-1,2 Kg jabuka
-1 kasika iscedjenog limunovog soka
-500 ml vode
-180 gr secera
-1 kasicica ekstrata vanile
-1 kasicica cimeta u prahu
-2 kesice pudinga sa ukusom slatke pavlake (ili vanile)
-600 gr petit beurre keksa (posnog)
-1 kesica slaga u prahu (posnog)

Priprema:

  • Jabuke oljustiti i izrendati pa ih preliti jednom kasikom iscedjenog soka od limuna
  • 400 ml vode pomesati sa secerom pa staviti na ringlu da provri
  • Dodati izrendane jabuke, vanilu i cimet i kuvati 5-10 minuta
  • Preostalih 100 ml vode razmutiti sa pudingom pa umesati u fil od jabuka i kuvati jos 2-3 minuta da se fil stegne
  • Skloniti sa sporeta i ostaviti da se fil malo prohladi
  • U pravougaonu posudu poredjati red keksa (bez prethodnog natapanja)
  • Sipati 1/3 pripremljenog fila od jabuka, pa opet poredjati red keksa
  • Sipati opet trecinu fila, pa red keksa, red fila i na kraju ide samo keks
  • Tortu ostaviti na sobnoj temperaturi da se ohladi, a zatim je staviti u frizider da prenoci
  • Narednog dana umutiti slag prema uputstvu sa kesice, iseci na kocke i sluziti

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s