Ne znam da li na internetu postoji slican recept za ovu tortu, jer sam recept dobila od drugaricine sestre. Pokusavala sam da pronadjem slicne recepte sa rozen korama i belom cokoladom i uglavnom sam nailazila na tortu Beli andjeo, koja se jos priprema i sa slatkom pavlakom. Vrlo je jednostavna za pripremu, ne pece se i spremi se za svega par minuta,a ukus je bozanstven.
Potrebno:
-1 pakovanje rozen kora
-1 L mleka
-4 pudinga sa ukusom vanile
-180 gr secera
-2 bele Milka cokolade
-250 gr margarina
-100 gr secera u prahu
i jos:
-rendana bela cokolada za dekoraciju
Priprema:
- Od 1 L mleka odvojiti 200 ml i pomesati sa pudingom od vanile
- Preostalih 800 ml mleka staviti u serpu sa secerom i zagrevati do vrenja
- Umesati razmuceni puding i kuvati par minuta da se puding stegne
- Skloniti sa sporeta pa umesati Milka cokoladu koju ste izlomili na manje kockice
- Mesati dok se cokolada potpuno ne otopi, a zatim prekriti providnom folijom i ostaviti da se ohladi
- Margarin umutiti sa secerom u prahu pa ga sjediniti sa ohladjenim pudingom
- Rozen korice filovati pripremljenim filom (na svaku koricu staviti po 6-7 kasike fila) i nakon svakog filovanja, pritisnuti lagano koricu
- Poslednju koricu nemojte filovati, ali ostaviti par kasika fila za kasnije
- Preko poslednje korice staviti providnu foliju ili papir za pecenje pa pritisnuti nekim tezim predmetom ili knjigom i staviti u frizider da se stegne par sati
- Nakon toga premazati poslednju koricu filom koji ste ostavili sa strane, posuti rendanom cokoladom, iseci na manje stanglice i sluziti