Jednostavne i brze kiflice koje se tope u ustima.
Potrebno:
-400 gr brasna (za kolace)
-60 gr secera
-1 vanilin secer
-prstohvat soli
-200 gr hladnog putera
-2 zumanca
-2-3 kasike neutralne pavlake (12%m.m. ili 18%m.m.)
-dzem od kajsije
-secer u prahu za posipanje
Priprema:
- Pomesati brasno, secer, vanilu i so
- Uzeti puter pa ga narendati u brasno, posipajuci povremeno rende brasnom kako se puter ne bi lepio
- Dodati zumanca i pavlaku pa zamesiti testo
- Testo podeliti na dva dela, formirati ih u obliku diska, uviti u providnu foliju i ostaviti u frizider 30 minuta
- Nakon toga uzeti prvi deo, blago premesiti na pobrasnjenoj dasci i rastanjiti u obliku kruga debljine 3mm
- Ostrim nozem podeliti krug na 16 jednakih delova (trougova) pa na svaki trougao staviti kasicicu dzema i uviti u obliku kiflice
- Redjati na pleh koji ste oblozili papirom za pecenje i peci na 180°C 15-18 minuta
- Pecene kiflice ostaviti da se ohlade, a zatim posuti secerom u prahu
- Postupak ponoviti i sa drugim delom testa
Recept je sa bloga Mala Cukierenka
Napomena:
- Ako je testo previse suvo dodati kasiku-dve pavlake
Izgledaju ukusno 👌
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala puno :-*
Sviđa mi seLiked by 1 person