Prhke kiflice sa dzemom od kajsija

IMG_5091

Jednostavne i brze kiflice koje se tope u ustima.

IMG_5087

Potrebno:

-400 gr brasna (za kolace)
-60 gr secera
-1 vanilin secer
-prstohvat soli
-200 gr hladnog putera
-2 zumanca
-2-3 kasike neutralne pavlake (12%m.m. ili 18%m.m.)
-dzem od kajsije
-secer u prahu za posipanje

Priprema:

  • Pomesati brasno, secer, vanilu i so
  • Uzeti puter pa ga narendati u brasno, posipajuci povremeno rende brasnom kako se puter ne bi lepio
  • Dodati zumanca i pavlaku pa zamesiti testo
  • Testo podeliti na dva dela, formirati ih u obliku diska, uviti u providnu foliju i ostaviti u frizider 30 minuta
  • Nakon toga uzeti prvi deo, blago premesiti na pobrasnjenoj dasci i rastanjiti u obliku kruga debljine 3mm
  • Ostrim nozem podeliti krug na 16 jednakih delova (trougova) pa na svaki trougao staviti kasicicu dzema i uviti u obliku kiflice
  • Redjati na pleh koji ste oblozili papirom za pecenje i peci na 180°C  15-18 minuta
  • Pecene kiflice ostaviti da se ohlade, a zatim posuti secerom u prahu
  • Postupak ponoviti i sa drugim delom testa

Recept je sa bloga Mala Cukierenka

Napomena:

  • Ako je testo previse suvo dodati kasiku-dve pavlake

2 thoughts on “Prhke kiflice sa dzemom od kajsija

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s