Prhke kiflice sa makom

2020-04-01 13.21.53

Jos jedan stari, brzinski recept za sve makoljupce.

2020-04-01 13.20.23

Potrebno:

Fil:

-200 gr mlevenog maka
-120 gr secera
-110 ml mleka
-1/2 limuna (izrendati samo koricu)

Nadev:

-375 gr brasna
-1 kasicica praska za pecivo
-150 gr hladnog putera
-1 jaje
-60 gr secera u prahu
-1/2 limuna (sok i korica)
-75 ml mleka sobne temperature

Priprema:

  • U serpu sipati mleko i secer pa zagrevati na tihoj vatri da provri
  • Skloniti sa sporeta, dodati mak i rendanu koricu limuna, dobro izmesati i ostaviti sa strane da se ohladi
  • U vecu posudu staviti brasno, prasak za pecivo i secer
  • Narendati hladan puter u brasno, posipajuci povremeno rende mesavinom brasna i secera kako se puter ne bi lepio
  • Dodati jaje, sok i koricu limuna i mleko pa zamesiti testo
  • Testo podeliti na 3 jednaka dela, rastinjiti ih u obliku kruga, precnika 15 cm, uviti u providnu foliju i ostaviti u frizider 1h da se hladi
  • Nakon toga testo rastanjiti na pobrasnjenoj radnoj povrsini u obliku kruga debljine 1-2 mm, premazati 1/3 fila od maka ali ostaviti oko 1 cm prazno (od ivice testa)

20200405_134201

  • Podeliti na 16 jednakih delova i pazljivo uviti kiflice pa ih redjati na pleh koji ste oblozili papirom za pecenje
  • Peci na 180°C oko 20 minuta
  • Postupak ponoviti sa preostalim testom
  • Ohladjene kiflice posuti secerom u prahu i sluziti

Original recept je objavila nena50 na Coolinarici


Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s