Svarcvald torta (bez pecenja)

2020-04-04 13.32.28

Preukusna torta bez pecenja koja se priprema sa podlogom od mlevenog keksa i nutele, finim osvezavajucim filom od visanja i laganom kremom od pavlake i sira.

2020-04-04 13.35.30

Potrebno:

-300 gr mlevenog keksa
-125 gr putera
-100 ml mleka
-2 kasike nutele

Fil od  visanja:

-300 gr visanja
-1 kesica vanilin secer
-1 kasika soka od limuna
-2 kasike gustina
-5 kasike vode

Krema od sira:

-300 gr krem sira (ABC, Philadelphia… ili mascarpone)
-1 kesica vanilin secer
-250 gr slatke pavlake (35%m.m.)
-130 gr secera u prahu
-1 kesica zelatina + 2 kasike vode

Cokoladni preliv:
-100 gr cokolade
-120 ml slatke pavlake (35%m.m.)

Priprema:

  • Na tihoj vatri otopiti puter i nutelu i ostaviti da se prohladi
  • Keks pomesati sa mlekom, dodati ohladjen puter sa nutelom i izmesati
  • Smesu sipati u okrugli kalup precnika 24 cm, dobro utapkati i staviti u frizider da se ohladi
  • Visnje pomesati sa secerom, vanilom i sokom od limuna pa kuvati 10_ak minuta
  • Gustin pomesati sa vodom, dodati u fil od visanja i kuvati jos par minuta da se fil stegne
  • Skloniti sa sporeta i ostaviti da se prohladi,a zatim sipati preko podloge od keksa i vratiti u frizider
  • Zelatin preliti sa vodom i ostaviti 10-ak minuta da odstoji
  • U medjuvremenu umutiti krem sir sa secerom u prahu i vanilom
  • Dodati slatku pavlaku i nastaviti sa miksanjem dok  ne dobijete cvrstu kremu
  • Zelatin zagrejati na tihoj vatri da se otopi pa pazljivo dodati u kremu od sira i slaga
  • Pripremljenu kremu sipati preko fila od visanja i ponovo vratiti u frizider
  • Slatku pavlaku zagrejati do tacke vrenja, pa preliti preko cokolade koju ste izlomili na male kockice
  • Mesati dok se cokolada ne otopi i sjedini sa pavlakom
  • Ovako pripremljen cokoladni preliv sipati preko kreme od sira i ostaviti u frizider najmanje 3h da se torta potpuno ohladi

Recept sam pronasla na blogu Slatka domacica

Napomena:

  • Za pripremu ove torte najbolje je koristiti okrugli kalup sa stipaljkom
  • U original receptu za podlogu se koristi i 50 gr mlevenih oraha, ali sam ja zaboravila da ubacim, sto nije uticalo na krajnji rezultat
  • Takodje u original receptu se umesto krem sira koristi mascarpone sir. Zato ako se odlucite za mascarpone nije potrebno ubacivati zelatin, dovoljno je samo 1 kesica krem fix-a.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s