Cheesecake sa kremom od limuna

2020-07-08 14.57.07

Preukusan, osvezavajuci cheesecake koji se priprema sa kremom od limuna i mascarpone sirom.

2020-07-08 14.55.34

Potrebno;

-450-500 gr kreme od limuna (Lemon curd). Mozete koristiti kupovnu ili napraviti domacu (link za domaci Lemon curd je u nastavku recepta)

Podloga

-170 gr keksa (koristila sam plazmu)
-100 gr putera
-1 kesica vanilin secer

Nadev:

-2 kesice zelatina u prahu
-100 ml vode
-500 gr mascarpone sira
-60 gr secera u prahu
-50 ml soka od limuna
-300 gr kreme od limuna (Lemon curd)
-300 gr slatke pavlake (min. 30% m.m.)

Za dekoraciju:

-150-200 gr kreme od limuna (Lemon curd)
-izrendana korica limuna

Priprema:

  • Najpre pripremiti kremu od limuna po ovom receptu –klik-. Od navedenih sastojaka dobicete oko 450-500 gr kreme.
  • Za podlogu je potrebno otopiti maslac i izmesati ga sa mlevenim keksom i vanil secerom
  • Smesu sipati u okrugli kalup sa stipaljkom (22-24 cm), dobro utapkati rukama i staviti u frizider
  • Nadev pripremiti tako sto cete zelatin preliti vodom i ostaviti 10-ak minuta da nabubri
  • Mikserom izmiksati mascarpone i secer u prahu,a zatim dodati sok od limuna kao i kremu od limuna
  • Nakon toga na tihoj vatri otopiti zelatin i pazljivo umesati u mascarpone smesu
  • Slatku pavlaku dobro umutiti, a zatim je pazljivo sjediniti sa mascarpone pa sipati u kalup preko podloge
  • Ostaviti u frizider da se stegne (najmanje 3h)
  • Nakon toga premazati ostatkom kreme od limuna, po zelji ukrasiti rendanom koricom limuna ili manjim kriskicama limuna, skinuti obruc i sluziti

Original recept je objavila sefica hare i mozete ga naci na Coolinarici.

 

 


Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s