Mafini sa pomorandzom

Preukusni mafini koji se pripremaju sa sokom od pomorandze i cokoladnim kapljicama. Prvi put smo ih probali ovog leta kada mi je mama rekla da ima fenomenalan recept koji je pronasla na ambalazi brasna (Fidelinka) i koji je vec pripremala par puta do sada. Vrlo su jednostavni za pripremu a od mera sve sto vam je potrebno to je jedna soljica za kafu.

Potrebno za 12 mafina:

  • 2 soljice ostrog brasna
  • 1/2 soljice secera
  • 1/soljice ulja
  • 2 jajeta
  • izrendana korica jedne pomorandze
  • 1 soljica iscedjenog soka od pomorandze
  • 1 kesica praska za pecivo
  • prstohvat soli
  • 100 gr sitno iseckane cokolade

Priprema:

Umutiti jaja sa secerom

Dodati ulje , sok i koricu pomorandze

Dodati brasno koje ste pomesali sa praskom za pecivo

Na kraju umesati prstohvat soli i sitno iseckanu cokoladu

Sipati u kalupe za mafine i peci na 180°C oko 20 minuta

Napomena:

Kada iscedite sok od pomorandze,ako nemate dovoljno za jednu soljicu, dodajte vodu toliko da dobijete punu soljicu soka ili iscediti 2 pomorandze.


Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s