Preukusni mafini koji se pripremaju sa sokom od pomorandze i cokoladnim kapljicama. Prvi put smo ih probali ovog leta kada mi je mama rekla da ima fenomenalan recept koji je pronasla na ambalazi brasna (Fidelinka) i koji je vec pripremala par puta do sada. Vrlo su jednostavni za pripremu a od mera sve sto vam je potrebno to je jedna soljica za kafu.
Potrebno za 12 mafina:
- 2 soljice ostrog brasna
- 1/2 soljice secera
- 1/soljice ulja
- 2 jajeta
- izrendana korica jedne pomorandze
- 1 soljica iscedjenog soka od pomorandze
- 1 kesica praska za pecivo
- prstohvat soli
- 100 gr sitno iseckane cokolade
Priprema:
Umutiti jaja sa secerom
Dodati ulje , sok i koricu pomorandze
Dodati brasno koje ste pomesali sa praskom za pecivo
Na kraju umesati prstohvat soli i sitno iseckanu cokoladu
Sipati u kalupe za mafine i peci na 180°C oko 20 minuta
Napomena: