
Nedavno sam pripremala kinou na ovaj način i od tada je spremam bukvalno 2 puta nedeljno. Možete je poslužiti kao samostalni obrok, idealna je za poneti na posao uz dodatak čaše jogurta ili nekog dobrog komadića sira a takođe možete poslužiti i kao prilog uz neko dobro parče mesa

Na blogu postoji već jedan recept za kinou sa povrćem a prednost ovog jela je što možete kombinovati razne vrste sezonskog povrća.
Potrebno:
-1 čaša kinoe (oko 180gr)
-3 čaše vode (oko 1/2 L)
-1 kockica bujona za supu
-1 crni luk
2 manje šargarepe
-1 crvena paprika
-150 gr graška (može i zaleđen)
-3 kašike ulja
-1/2 čaše vode
-1/2 kašičie belog luka u prahu
-1/2 kašičice đumbira u prahu
-1/2 kašičice mlevene crvene paprike
-3 lovorova lista
-1/2 isceđenog soka od limuna
Priprema:
- Kinou potopiti par sati u hladnu vodu, zatim je procediti i kuvati 10-ak minuta u vodi kojoj ste dodali kocku bujona(za 1 čašu kinoe potrebno vam je 3 čaše vode)
- U tiganj staviti ulje i par kašika vode pa prodinstati luk i šargarepu (oko 5 minuta) koju ste prethodno iseckali na sitne komadiće
- Papriku takođe iseckati na sitne komadiće pa izmešati sa lukom i šargarepom, dodati grašak, pola čaše vode i listove lovora
- Poklopiti i dinstati 20-ak minuta
- Dodati začine u prahu, promešati pa skloniti sa šporeta
- Dodati kinou pa sve zajedno preliti limunovim sokom i izmešati. Po želji dodati so i biber
- Služiti toplo ali takođe možete spremiti unapred i čuvati u frižideru 2 do 3 dana


