Kinoa sa povrćem 2

Nedavno sam pripremala kinou na ovaj način i od tada je spremam bukvalno 2 puta nedeljno. Možete je poslužiti kao samostalni obrok, idealna je za poneti na posao uz dodatak čaše jogurta ili nekog dobrog komadića sira a takođe možete poslužiti i kao prilog uz neko dobro parče mesa

Na blogu postoji već jedan recept za kinou sa povrćem a prednost ovog jela je što možete kombinovati razne vrste sezonskog povrća.

Potrebno:

-1 čaša kinoe (oko 180gr)

-3 čaše vode (oko 1/2 L)

-1 kockica bujona za supu

-1 crni luk

2 manje šargarepe

-1 crvena paprika

-150 gr graška (može i zaleđen)

-3 kašike ulja

-1/2 čaše vode

-1/2 kašičie belog luka u prahu

-1/2 kašičice đumbira u prahu

-1/2 kašičice mlevene crvene paprike

-3 lovorova lista

-1/2 isceđenog soka od limuna

Priprema:

  • Kinou potopiti par sati u hladnu vodu, zatim je procediti i kuvati 10-ak minuta u vodi kojoj ste dodali kocku bujona(za 1 čašu kinoe potrebno vam je 3 čaše vode)
  • U tiganj staviti ulje i par kašika vode pa prodinstati luk i šargarepu (oko 5 minuta) koju ste prethodno iseckali na sitne komadiće
  • Papriku takođe iseckati na sitne komadiće pa izmešati sa lukom i šargarepom, dodati grašak, pola čaše vode i listove lovora
  • Poklopiti i dinstati 20-ak minuta
  • Dodati začine u prahu, promešati pa skloniti sa šporeta
  • Dodati kinou pa sve zajedno preliti limunovim sokom i izmešati. Po želji dodati so i biber
  • Služiti toplo ali takođe možete spremiti unapred i čuvati u frižideru 2 do 3 dana

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s