Kinoa sa povrcem 2

Nedavno sam pripremala kinou na ovaj nacin i od tada je spremam bukvalno 2 puta nedeljno. Mozete je posluziti kao samostalni obrok, idealna je za poneti na posao uz dodatak case jogurta ili nekog dobrog komadica sira a takodje mozete posluziti i kao prilog uz neko dobro parce mesa

Na blogu postoji vec jedan recept za kinou sa povrcem a prednost ovog jela je sto mozete kombinovati razne vrste sezonskog povrca.

Potrebno:

-1 casa kinoe (oko 180gr)

-3 case vode (oko 1/2 L)

-1 kockica bujona za supu

-1 crni luk

2 manje sargarepe

-1 crvena paprika

-150 gr graska (moze i zaledjen)

-3 kasike ulja

-1/2 case vode

-1/2 kasicie belog luka u prahu

-1/2 kasicice djumbira u prahu

-1/2 kasicice mlevene crvene paprike

-3 lovorova lista

-1/2 iscedjenog soka od limuna

Priprema:

  • Kinou potopiti par sati u hladnu vodu, zatim je procediti i kuvati 10-ak minuta u vodi u kojoj ste dodali kocku bujona(za 1 casu kinoe potrebno vam je 3 case vode)
  • U tiganj staviti ulje i par kasika vode pa prodinstati luk i sargarepu oko 5 minuta koju ste prethodno iseckali na sitne komadice
  • Papriku takodje iseckati na sitne komadice pa izmesati sa lukom i sargarepom, dodati grasak, pola case vode i listove lovora
  • Poklopiti i dinstati 20-ak minuta
  • Dodati zacine u prahu, promesati pa skloniti sa sporeta
  • Dodati kinou pa sve zajedno preliti limunovim sokom i izmesati. Po zelji dodati so i biber
  • Sluziti toplo ali takodje mozete spremiti unapred i cuvati u frizideru 2 do 3 dana

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s