Pita tart sa sampinjonima

Hrskava, socna i veoma ukusna pita koja se priprema u obliku tarta tako sto se kore poredjaju na dnu kalupa, a zatim se doda nadev i tako se pece. Ukusom podseca na nas burek, a kore se premazuju otopljenim puterom sto im daje posebnu hrskavost nakon pecenja.

Potrebno:

-kore za pitu (10 lista)

-500 gr sampinjona

-300 gr mozzarelle sira

-100 gr rendanog emental sira

-1/2 kasicice belog luka u prahu

-1 kasicica seckanog persuna

-2 kasike ulja

-15 gr putera

-50 gr otopljenog putera

-so i biber

Priprema:

  • U vecu serpu sipati ulje, dodati iseckane sampinjone , so i biber pa proprziti par minuta
  • Dodati 15 gr putera, persun i beli luk pa ostaviti par minuta da se karamelizuje a zatim skloniti sa strane da se prohladi
  • Manji okrugli pleh (24 cm) premazati sa malo otopljenog putera, a zatim staviti jednu koru koju ste premazali otopljenim puterom sa obe strane
  • Zatim staviti drugu koru koju ste takodje premazali sa obe strane, pa postupak ponavljati dok ne utrosite svih 10 listova kora
  • Bitno je da ih ne radjati regularno u obliku pravougaonika, vec ih stavljati u obliku krsta kako bi ste dobili naborane i neregularne stranice pite
  • Preko poredjanih kora rasporediti rendani sir
  • Preko sira rasporediti mozzarellu koju ste isekli na male kockice a zatim na kraju rasporediti sampinjone
  • Stranice pite presaviti ka unutrasnosti kalupa, premazati ih malo otopljenim puterom i vodom i peci na 200°C oko 20 minuta

Po receptu francuskog sefa @cyril_lignac iz jedne kulinarske TV emisije #tousencuisine


Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s