
Hrskava, socna i veoma ukusna pita koja se priprema u obliku tarta tako sto se kore poredjaju na dnu kalupa, a zatim se doda nadev i tako se pece. Ukusom podseca na nas burek, a kore se premazuju otopljenim puterom sto im daje posebnu hrskavost nakon pecenja.

Potrebno:
-kore za pitu (10 lista)
-500 gr sampinjona
-300 gr mozzarelle sira
-100 gr rendanog emental sira
-1/2 kasicice belog luka u prahu
-1 kasicica seckanog persuna
-2 kasike ulja
-15 gr putera
-50 gr otopljenog putera
-so i biber
Priprema:
- U vecu serpu sipati ulje, dodati iseckane sampinjone , so i biber pa proprziti par minuta
- Dodati 15 gr putera, persun i beli luk pa ostaviti par minuta da se karamelizuje a zatim skloniti sa strane da se prohladi
- Manji okrugli pleh (24 cm) premazati sa malo otopljenog putera, a zatim staviti jednu koru koju ste premazali otopljenim puterom sa obe strane
- Zatim staviti drugu koru koju ste takodje premazali sa obe strane, pa postupak ponavljati dok ne utrosite svih 10 listova kora
- Bitno je da ih ne radjati regularno u obliku pravougaonika, vec ih stavljati u obliku krsta kako bi ste dobili naborane i neregularne stranice pite
- Preko poredjanih kora rasporediti rendani sir
- Preko sira rasporediti mozzarellu koju ste isekli na male kockice a zatim na kraju rasporediti sampinjone
- Stranice pite presaviti ka unutrasnosti kalupa, premazati ih malo otopljenim puterom i vodom i peci na 200°C oko 20 minuta
Po receptu francuskog sefa @cyril_lignac iz jedne kulinarske TV emisije #tousencuisine