Cokoladni keksici sa tahini puterom

Odavno nisam pripremala neku vrstu keksica, a ranije sam ih bas, bas volela. Volim ih i sada, ali nekako sam ih zapostavila malo u zelji da uvek isprobam neke druge i raznovrsne recepte. Zato evo sada jedan brzinski recept za ultra zdrave keksice bez brasna. Spremaju se sa bademovim brasnom i tahini puterom, a recept sam pronasla na Snezinom instagram profilu inace original recept potice odavde.

Potrebno

1 solja =200 ml

-1 solja mlevenih badema

-1 solja tahini putera

-1/2 solje javorovog sirupa (ili meda)

-1 jaje

-1 kasicica sode bikarbone

-1/2 solje cokoladnih kapljica ili seckane cokolade

-morska so (fakultatif)

Priprema:

  • Pomesati mlevene bademe, tahini, javorov sirup i cokoladne kapljice, ako je smesa retka dodati jos malo mlevenih badema
  • Pripremljenu smesu staviti u frizider 30 minuta (ovaj postupak je vazan i nemojte ga preskakati)
  • Rernu ukljuciti na 180°C
  • Nakon 30 minuta izvaditi smesu iz frizidera, dodati jaje i sodu bikarbonu i dobro izmesati sastojke
  • Uzimati smesu kasikom za sladoled formirajuci male okrugle keksice i redjati u pleh koji ste oblozili papirom za pecenje
  • Izmedju svakog biskvita praviti razmak kako se ne bi zalepili tokom pecenja
  • Peci 11-12 minuta
  • Nakon pecenja izvaditi iz rerne i ostaviti da se potpuno ohlade
  • Po zelji mozete ih posuti morskom solju

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s