Profiterole sa kremom od pistaca

Mmmmm, profiteroli! Odavno ih nisam spremala. Ako ih volite, na blogu mozete naci jedan recept za profiterole sa kremom od vanile kao i neke savete koji ce vam pomoci oko pripreme. Ove profiterole sam spremala sa kremom od pistaca koji sam kupila u prodavnici zdrave hrane. Krem od pistaca mozete napraviti sami po ovom receptu.

Potrebno:

Za 20-ak profiterola:

-60 ml vode

-60 ml mleka

-50 gr putera

-1 kasicica secera

-prstohvat soli

-70 gr brasna

-1/2 kesice praska za pecivo

-2 veca jajeta (120 gr) (neka vam tezina jaja bude jednaka kolicini tecnosti)

Za premazivanje:

-1 jaje

2 kasike mleka

Fil od pistaca:

-250 ml mleka

-2 zumanceta

-50 gr secera

-20 gr gustina

-50 gr krem od pistaca

-50 gr putera

-secer u prahu za posipanje

Priprema:

  • U serpu sipati vodu, mleko, secer, so i puter pa zagrevati do vrenja
  • Skloniti sa sporeta i dodati brasno pomesano sa praskom za pecivo
  • Mesati energicno dok testo ne pocne da se odvaja od posude
  • Smanjiti vatru pa testo vratiti minut-dva na sporet da se „prosusi“, mesajuci sve vreme
  • Skloniti sa sporeta pa dodati jedno jaje mesajuci silikonskom spatulom minut-dva
  • Dodati i drugo jaje, mesati par minuta,a zatim sipati u dresir kesu (ovaj korak mozete odraditi i mikserom)
  • Na pleh koji ste oblozili papirom za pecenje istiskivati male krugove testa, precnika 2-3 cm
  • Na vrhu blago premazati razmucenim jajetom sa 2-3 kasike mleka
  • Peci na 200°C 20-ak minuta (NE OTVARATI RERNU)!)
  • Za pripremu fila potrebno je pomesati mleko sa kremom od pistaca i zagrevati na tihoj vatri do vrenja, odnosno da se krem potpuno otopi
  • Zumanca umutiti sa secerom da izbele, dodati gustin, pa preliti vrucim mlekom
  • Promesati pa vratiti u serpu, a zatim sve zajedno staviti na sporet i mesati par minuta da se fil stegne (kao puding)
  • Skloniti sa sporeta i odmah dodati puter pa mesati dok se puter ne otopi
  • Prekriti providnom folijom i ostaviti da se fil skroz ohladi
  • Ohladjen fil izmiksati mikserom par minuta pa sipati u dresir kesu sa zvezdastim nastavkom
  • Pecenim i ohladjenim profiterolima odseci vrh, tako da dobijete malu kapicu
  • Puniti ih pripremljenim filom, odozgo vratiti isecene kapice, posuti secerom u prahu i sluziti

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s