
Evo jednog recepta za malo drugaciju verziju pizze. Priprema se kao klasicna pizza, a zatim se uvije u rolat i isece na tanke kolutice tako da se dobije oblik puzica.
Potrebno za testo:
-400 gr brasna
-220 ml vode
-12 gr kvasca
-1 kasika ulja
-1 kasicica secera
-1/2 kasicice soli
-125 gr mozzarelle sira
-200 gr sos od paradajza
-200 gr sunke
-suvi origano
-1 kasika ulja
Priprema:
- U mlaku vodu izmrviti kvasac, dodati secer i jednu kasicicu brasna, promesati i ostaviti na toplom mestu 10-ak minuta
- U brasno dodati so, nadosli kvasac i kasiku ulja pa zamesiti glatko testo
- Prekriti krpom i ostaviti na toplom mestu oko 2h da naraste
- Nakon toga testo rastanjiti na pobrasnjenoj radnoj povrsini u obliku pravougaonika (30×40)
- Premazati umakom od paradajza pa rasporediti sitno iseckanu mozzarellu
- Preko mozzarelle rasporediti sitno iseckanu sunku i posuti origanom
- Testo uviti u rolat, a zatim ostrim nozem iseci na 12-14 jednakih delova
- Redjati u pleh koji ste oblozili papirom za pecenje
- Premazati uljem i peci na 180°C oko 30 minuta