
Nedavno sam nabavila knjigu Jamie Oliver-a „7 ways“. Predivna knjiga koja sadrzi jednostavne i familijarne recepte za svaki dan. Ovaj recept je jedan od prvih koje sam isprobala. Priznajem da sam ga malo izmenila prema svom ukusu i mogucnostima, ali princip pripreme je ostao isti.

Potrebno:
-8 kobasica (koristila sam Merguez)
-2 glavice crnog luka
-2 kasike ulja
-1 kasicica mlevene slatke paprike
-so, biber
-1 manja glavica brokolija
-800 gr paradajza pelata
-300 gr makaroni u obliku masnica
-20 gr rendanog parmezana
Priprema:
- Brokoli razdvojiti na cvetice, cvrst deo (drskice) sitno iseckati, a cvetice ostaviti sa strane

- U slanoj kipucoj vodi staviti kobasice i kuvati ih 5 minuta, zatim procediti i iseci na manje komade
- Luk iseckati sitno pa ga staviti u nekom dubljem tiganju sa 2 kasike ulja i kasikom vode pa ga dinstati 5 minuta da omeksa
- Dodati so, biber, crvenu mlevenu papriku i komadice kobasice
- Dodati sitno iseckane drskice brokolija (cvetice cuvati za kasnije) pa prziti na tihoj vatri 10-ak minuta da drskice omeksaju
- Dodati paradajz pelat koji ste prethodno sitno iseckali, poklopiti i kuvati 10-15 minuta dok vam se makarone kuvaju
- U slanoj vodi staviti makarone i skuvati ih prema uputstvu sa kese
- Na kraju kuvanju dodati cvetice brokolija u tiganj sa kobasicama i paradajzom
- Makarone procediti (sacuvati 1 solju tecnosti u kojoj su se kuvale) pa i njih izmesati sa paradajzom i kobasicama
- Po potrebi dodati malo tecnosti koju ste ostavili sa strane, zaciniti po ukusu i posuti rendanim parmesanom pre sluzenja