Musaka sa tikvicama i piletinom

Musaka, ali u light varijanti. Da,da! Ako vodite racuna o ishrani ili jednostavno zelite da se hranite malo zdravije, evo jednog fenomenalnog recepta. Musaka koja se priprema sa tikvicama i mlevenim pilecim belim mesom. Nas je odusevila a ovo je vec treci put da je spremam u toku nedelje.

Potrebno:

-1 kg tikvica

-400 gr mlevenog pileceg belog mesa

-1 glavica crnog luka

-1 praziluk

-2 sargarepe

-4 jajeta

-200 ml jogurta

-so, biber, persun

-1 kasika putera

-50 gr rendanog parmezana (ili emmentala)

Priprema:

  • Tikvice oprati, po zelji oljustiti i iseci na tanke kolutice pa ih posoliti i ostaviti sa strane 20-ak minuta da puste vodu
  • U tiganj sipati ulje i kasiku-dve vode pa dodati crni luk koji ste prethodno iseckali na sitne trakice i sargarepu takodje iseckanu na sitne komadice
  • Dinsatati oko 5 minuta a onda dodati sitno iseckan praziluk i nastaviti sa dinsatanjem 10-ak minuta
  • Na kraju dodati mleveno meso, so, biber i zacine po zelji pa prziti narednih 5 minuta da meso dobije finu belu boju
  • Skloniti sa sporeta da se prohladi
  • Vatrostalnu posudu premazati 1 kasikom putera pa na dnu posude poredjati tikvice u jednom sloju
  • Rasporediti 1/2 pripremljenog nadeva od mesa, pa preko staviti drugi sloj tikvica
  • Rasporediti ponovo nadev od i mesa i na kraju poredjati tikvice
  • Jaja razmutiti sa jogurtom, dodati malo soli pa preliti preko tikvica
  • Odozgo rasporediti rendani parmezan, prekriti aluminijumskom folijom i staviti da se pece na 200°C oko pola sata
  • Nakon toga skinuti foliju i ostaviti musaku da se zapece i porumeni 15-20 minuta
  • Izvaditi iz sporeta i sluziti

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s