
Musaka, ali u light varijanti. Da,da! Ako vodite racuna o ishrani ili jednostavno zelite da se hranite malo zdravije, evo jednog fenomenalnog recepta. Musaka koja se priprema sa tikvicama i mlevenim pilecim belim mesom. Nas je odusevila a ovo je vec treci put da je spremam u toku nedelje.

Potrebno:
-1 kg tikvica
-400 gr mlevenog pileceg belog mesa
-1 glavica crnog luka
-1 praziluk
-2 sargarepe
-4 jajeta
-200 ml jogurta
-so, biber, persun
-1 kasika putera
-50 gr rendanog parmezana (ili emmentala)
Priprema:
- Tikvice oprati, po zelji oljustiti i iseci na tanke kolutice pa ih posoliti i ostaviti sa strane 20-ak minuta da puste vodu
- U tiganj sipati ulje i kasiku-dve vode pa dodati crni luk koji ste prethodno iseckali na sitne trakice i sargarepu takodje iseckanu na sitne komadice
- Dinsatati oko 5 minuta a onda dodati sitno iseckan praziluk i nastaviti sa dinsatanjem 10-ak minuta
- Na kraju dodati mleveno meso, so, biber i zacine po zelji pa prziti narednih 5 minuta da meso dobije finu belu boju
- Skloniti sa sporeta da se prohladi
- Vatrostalnu posudu premazati 1 kasikom putera pa na dnu posude poredjati tikvice u jednom sloju
- Rasporediti 1/2 pripremljenog nadeva od mesa, pa preko staviti drugi sloj tikvica
- Rasporediti ponovo nadev od i mesa i na kraju poredjati tikvice
- Jaja razmutiti sa jogurtom, dodati malo soli pa preliti preko tikvica
- Odozgo rasporediti rendani parmezan, prekriti aluminijumskom folijom i staviti da se pece na 200°C oko pola sata
- Nakon toga skinuti foliju i ostaviti musaku da se zapece i porumeni 15-20 minuta
- Izvaditi iz sporeta i sluziti