Cheesecake Kinder bueno

Cheesecake mi je jedna od omiljenih poslastica. Pruza ogroman broj kombinacija i ukusa, a opet tako jednostavan, kremast i ukusan. Ovaj cheesecake se ne pece. Glavni sastojak mu je Kinder Bueno. Trudila sam se da ne koristim zelatin pa sam ga zamenila kesicom krem fixa, mada moram priznati da mi se u ovakvom tipu poslastica vise dopada dodatak zelatina. Nekako mu daje cvrscu strukturu. Ono sto je bitno, ako ne koristite zelatin jeste da koristite punomasnu slatku pavlaku, minimum 35% mlecne masnoce.

Potrebno:

-300 gr mlevenog keksa

-150 gr putera

-75 ml mleka

Fil:

-400 gr krem sira (Philadelphia, Abc…)

-300 ml slatke pavlake (35%m.m.)

-2 kesice vanilin secer

-200 gr Nutelle

-1 krem fix

-3 pakovanja Kinder Bueno (6 stapica)

Ganache:

-100 ml slatke pavlake

-100 gr crne cokolade

-50 gr mlecne cokolade

Za dekoraciju:

-Peceni krupno mleveni lesnici

-Slag

-Kinder Bueno

Priprema:

  • Puter otopiti na tihoj vatri pa preliti preko mlevenog keksa
  • Dodati mleko, izmesati i sipati u okrugli kalup sa stipaljkom (24-26 cm)
  • Dlanovima utapkati smesu i staviti u frizider da se hladi
  • Krem sir umutiti mikserom sa Nutellom i vanilin secerom
  • Posebno umutiti slatku pavlaku sa krem fix-om pa pazljivo spojiti sa sirom i Nutelom
  • Kinder bueno izmrviti na krupnije komade, dodati pripremljenoj smesi i izmesati kasikom
  • Sipati preko podloge od keksa i ostaviti u frizider da se stegne
  • 100 ml slatke pavlake otopiti na tihoj vatri pa preliti preko cokolade koju ste izlomili na manje kockice
  • Sacekati minut-dva a zatim promesati da se cokolada potpuno otopi
  • Ostaviti sa strane par minuta da se prohladi pa premazati preko ohladjenog fila od sira i Nutele
  • Ostaviti u frizider da prenoci zatim ukloniti obruc kalupa i ukrasiti umucenim slagom, mlevenim lesnicima i Kinder Bueno-om

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s