
Verujem da necete pogresiti ako odlucite da vam praznicnu trpezu krasi ova jednostavna a ipak raskosna cokoladna torta sa orasima i dzemom od sljiva. Veoma je jednostavna za pripremu a ukus je takoooo… mmmm cokoladan.

Potrebno:
-8 jaja
-250 gr secera
-200 gr mlevenih oraha
-80 gr brasna
-1 kasicica praska za pecivo
-30 gr kakaa
Za natapanje kora:
-150 ml mleka
Krem:
-250 gr putera sobne temperature
-250 gr secera u prahu
-40 gr kakaa
-100 gr crne cokolade
-50 gr mlecne cokolade
-2-3 kasike mleka
-1 kasicica ekstrakta ruma
-170 gr dzem od sljiva
-120 gr krupno seckanih oraha
Priprema:
- Dobro umutiti jaja sa secerom (mutiti 8-10 minuta)
- Dodati mlevene orahe miksajuci najmanjom brzinom
- Brasno pomesati sa kakaom i praskom za pecivo, prosejati pa dodati umucenim jajima
- Kratko izmiksati da se sastojci sjedine
- Smesu podeliti na 2 dela
- Sipati u 2 okrugla kalupa (22-24 cm) koje ste oblozili papirom za pecenje
- Peci na 180°C 20-25 minuta
- Pecene kore ostaviti da se prohlade a zatim iseci na pola tako da ukupno dobijete 4 kore
- Za pripremu fila pomesati crnu i mlecnu cokoladu pa otopiti na pari ili u mikrotalasnoj
- Puter izmiksati sa secerom u prahu
- Dodati otopljenu cokoladu, kakao, mleko i ekstrakt ruma
- Fil podeliti na 3 dela
- Na tacnu staviti 1. koru, natopiti je mlekom pa premazati 1/3 fila od cokolade
- Staviti 2. koru, natopiti mlekom pa premazati dzemom od sljiva
- Staviti 3. koru, natopiti mlekom i premazati 2/3 fila od cokolade
- Na kraju staviti 4.koru, natopiti mlekom pa premazati ostatkom fila odozgo i sa strane
- Stranice ukrasiti grubo seckanim orasima, staviti u frizider da se stegne,a zatim sluziti
Original recept je sa bloga mojewypieki