Posna cokoladna torta sa lesnicima

Posna cokoladna torta bogata mlevenim i seckanim pecenim lesnicima. Jednostavna je za pripremu i odlicna za slavsku trpezu. Sprema se veoma brzo i veoma, veoma je ukusna

Potrebno:

-150 gr brasna

-100 gr mlevenih pecenih lesnika

-20 gr kakaa

-125 gr secera

-1 kesica rum secera

-prstohvat soli

-1/2 kasicice sode bikarbone

-100 gr posnog krema (koristila sam Amoretti)

-50 ml ulja

-1 kasika jabukovog sirceta

-250 ml biljnog mleka (lesnik, soja i sl.)

-100 gr pecenih grubo seckanih lesnika

Cokoladni preliv:

-150 gr cokolade

-50 gr posnog krema

-100 ml biljne pavlake

-1 kesica posnog slaga u prahu

Priprema:

  • U vecu posudu redom sipati sve navede sastojke (osim seckanih lesnika) i promesati drvenom kasikom da se sastojci sjedine
  • Na kraju ubaciti seckane lesnike i sipati u okrugli kalup (22-24 cm) koji ste oblozili papirom za pecenje
  • Peci na 180°C 20-25 minuta
  • Pecen kolac ostaviti da se prohladi a zatim pazljivo ukloniti papir na kome se pekao
  • Biljnu pavlaku zagrejati do vrenja pa preliti preko cokolade koju ste sitno iseckali i pomesali sa kremom
  • Sacekati minut-dva pa sve zajedno promesati kasikom da se cokolada i krem skroz otope (po potrebi vratiti par sekundi na sporet)
  • Cokoladni preliv preliti preko ohladjenog kolaca i ostaviti da se stegne
  • Slag umutiti sa biljnim mlekom (ili vodom) prema uputstvu sa kesice i ukrasiti tortu

Original recept sam prilagodila svom ukusu


Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s