
Evo još jednih dekorativnih kolačića koje sam spremala iz knjige Marthe Stewart. Vrlo su jednostavni i ukusni a ljubitelji kokosa će ih posebno obožavati.

Potrebno:
-150 gr šećera
-200 gr kokosa
-2 veća belanceta
-prstohvat soli
-1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
- U posudu staviti redom sve sastojke i izmešati rukama da dobijete homogenu smesu
- Ruke pokvasiti hladnom vodom, uzeti 1 veću kašiku pripremljene smese pa rukama formirajte male piramide
- Ređati u pleh koji ste obložili papirom za pečenje, praveći razmak od 3cm između svake piramide
- Peći na 170°C 15-17 minuta da piramide dobiju rumenkastu boju
- Pečene kolače ostaviti da se ohlade, a zatim služiti
Napomena:
- U original receptu piramide se peku na 160°C pa vas zato savetujem da se prilagodite vašoj pećnici