Kokos piramide

Evo još jednih dekorativnih kolačića koje sam spremala iz knjige Marthe Stewart. Vrlo su jednostavni i ukusni a ljubitelji kokosa će ih posebno obožavati.

Potrebno:

-150 gr šećera

-200 gr kokosa

-2 veća belanceta

-prstohvat soli

-1 kašičica ekstrakta vanile

Priprema:

  • U posudu staviti redom sve sastojke i izmešati rukama da dobijete homogenu smesu
  • Ruke pokvasiti hladnom vodom, uzeti 1 veću kašiku pripremljene smese pa rukama formirajte male piramide
  • Ređati u pleh koji ste obložili papirom za pečenje, praveći razmak od 3cm između svake piramide
  • Peći na 170°C 15-17 minuta da piramide dobiju rumenkastu boju
  • Pečene kolače ostaviti da se ohlade, a zatim služiti

Napomena:

  • U original receptu piramide se peku na 160°C pa vas zato savetujem da se prilagodite vašoj pećnici

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s