Kokos keksići

Evo još jednih finih kolačića iz kolekcije koje sam pripremala za Novogodišnju trpezu. Preukusni prhki keksići od kokosa, premazani džemom od kajsija i punjeni belom čokoladom načisto se tope u ustima. Zbog nedostatka vremena nisam stigla da ih objavim u vreme praznika, ali ih svakako možete napraviti u ovim hladnim danima i degustirati uz šolju čaja.

Potrebno:

-250 gr putera sobne temperature

-150 šećera u prahu

-350 gr glatkog brašna

-1 kašičica praška za pecivo

-2 jajeta

-180 gr kokosa

Za dekoraciju:

-50 gr kokosa

-3 kašike džema od kajsija

-100 ml vode

-50 gr čokolade (koristila sam belu)

-50 gr maslaca

Priprema:

  • Penasto umutiti jaje, puter i šećer
  • Dodati brašno i kokos pa zamesiti testo
  • Testo formirati u obliku pravougaonika, uviti u providnu foliju i staviti u frižider 30 minuta
  • Testo iseći na male kvadratiće (oko 15 gr) pa ih rukama formirati u obliku loptice
  • Ređati na pleh koji ste obložili papirom za pečenje
  • Na sredini svake kuglice napraviti kašičicom malo udubljenje a zatim peći na 170°C 10-ak minuta
  • Vodu pomešati sa džemom pa zagrejati na tihoj vatri do vrenja
  • Pečene keksiće premazati ovom mešavinom džema i vode pa ih uvaljati u kokos
  • Čokoladu otopiti sa puterom pa kašičicom sipati u svako udubljenje na sredini keksića
  • Ostaviti da se čokolada stegne a zatim služiti

Recept sam pronašla na instagram profilu @anja_foodelicious


Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s