
Evo još jednih finih kolačića iz kolekcije koje sam pripremala za Novogodišnju trpezu. Preukusni prhki keksići od kokosa, premazani džemom od kajsija i punjeni belom čokoladom načisto se tope u ustima. Zbog nedostatka vremena nisam stigla da ih objavim u vreme praznika, ali ih svakako možete napraviti u ovim hladnim danima i degustirati uz šolju čaja.

Potrebno:
-250 gr putera sobne temperature
-150 šećera u prahu
-350 gr glatkog brašna
-1 kašičica praška za pecivo
-2 jajeta
-180 gr kokosa
Za dekoraciju:
-50 gr kokosa
-3 kašike džema od kajsija
-100 ml vode
-50 gr čokolade (koristila sam belu)
-50 gr maslaca
Priprema:
- Penasto umutiti jaje, puter i šećer
- Dodati brašno i kokos pa zamesiti testo
- Testo formirati u obliku pravougaonika, uviti u providnu foliju i staviti u frižider 30 minuta
- Testo iseći na male kvadratiće (oko 15 gr) pa ih rukama formirati u obliku loptice
- Ređati na pleh koji ste obložili papirom za pečenje
- Na sredini svake kuglice napraviti kašičicom malo udubljenje a zatim peći na 170°C 10-ak minuta
- Vodu pomešati sa džemom pa zagrejati na tihoj vatri do vrenja
- Pečene keksiće premazati ovom mešavinom džema i vode pa ih uvaljati u kokos
- Čokoladu otopiti sa puterom pa kašičicom sipati u svako udubljenje na sredini keksića
- Ostaviti da se čokolada stegne a zatim služiti
Recept sam pronašla na instagram profilu @anja_foodelicious