Posna pita sa prazilukom i šampinjonima

Ovu pitu smo bukvalno smazali za rekordnih 10 minuta. Toliko je dobra da se jednostavno ne možete zaustaviti na jednom parčetu. Ja sam je spremala u danima posta, ali i dalje nastavljam da je pripremam za večeru, pa dok nam ne dosadi 🙂

Potrebno:

-1 pakovanje kora za pitu

-4 kašike ulja

-malo vode

-500 gr praziluka

-200 gr šampinjona

-100 gr pirininča

-so, biber, peršun, začini po želji

-100 ml ulja

-100 ml vode

Priprema:

  • Praziluk iseći po dužini a zatim ga iseći na tanke trakice
  • Šampinjone takođe iseckati na male komadiće
  • Pirinač skuvati prema uputstvu sa kesice, procediti i ostaviti sa strane
  • U međuvremenu sipati 4 kašike ulje i malo vode u nekom većem tiganju staviti praziluk pa dinstati 5 minuta
  • Dodati šampinjone pa nastaviti sa dinstanjem još 5-10 minutam dok ne ispari sva tečnost
  • Dodati pirinač, so, biber i začine po želji pa sve zajedno izmešati
  • Pomešati vodu i ulje pa blago zagrejati na tihoj vatri
  • Uzeti jednu koru pa je premazati mešavinom vode i ulja
  • Preko nje staviti drugu koru pa i nju premazati mešavinom vode i ulja
  • Zatim rasporediti 2-3 kašike pripremljenog nadeva od praziluka i šampinjona pa koru uviti čvrsto u obliku rolatića
  • Ređati u pleh koji ste premazali sa malo ulja
  • Postupak ponoviti dok ne utrošite sve kore i nadev
  • Poređane kore premazati sa gornje strane ostatkom ulja i vode
  • Peći na 200°C oko 30 minuta

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s