
Ovu pitu smo bukvalno smazali za rekordnih 10 minuta. Toliko je dobra da se jednostavno ne možete zaustaviti na jednom parčetu. Ja sam je spremala u danima posta, ali i dalje nastavljam da je pripremam za večeru, pa dok nam ne dosadi 🙂

Potrebno:
-1 pakovanje kora za pitu
-4 kašike ulja
-malo vode
-500 gr praziluka
-200 gr šampinjona
-100 gr pirininča
-so, biber, peršun, začini po želji
-100 ml ulja
-100 ml vode
Priprema:
- Praziluk iseći po dužini a zatim ga iseći na tanke trakice
- Šampinjone takođe iseckati na male komadiće
- Pirinač skuvati prema uputstvu sa kesice, procediti i ostaviti sa strane
- U međuvremenu sipati 4 kašike ulje i malo vode u nekom većem tiganju staviti praziluk pa dinstati 5 minuta
- Dodati šampinjone pa nastaviti sa dinstanjem još 5-10 minutam dok ne ispari sva tečnost
- Dodati pirinač, so, biber i začine po želji pa sve zajedno izmešati
- Pomešati vodu i ulje pa blago zagrejati na tihoj vatri
- Uzeti jednu koru pa je premazati mešavinom vode i ulja
- Preko nje staviti drugu koru pa i nju premazati mešavinom vode i ulja
- Zatim rasporediti 2-3 kašike pripremljenog nadeva od praziluka i šampinjona pa koru uviti čvrsto u obliku rolatića
- Ređati u pleh koji ste premazali sa malo ulja
- Postupak ponoviti dok ne utrošite sve kore i nadev
- Poređane kore premazati sa gornje strane ostatkom ulja i vode
- Peći na 200°C oko 30 minuta