Nju Orleans krofne

Moram priznati da su me ove krofne prvenstveno privukle po svom romboidnom obliku. Kasnije kada sam pročitala recept, videla sam da se pripremaju sa nezaslađenim kondenzovanim mlekom, što mi je još više privuklo pažnju. Nezaslađeno kondenzovano mleko ili kako ga drugačije zovu evaporisano mleko danas vrlo lako možete naći u bolje snabdevenim marketima za razliku od zaslađenog kondenzovanog mleka koje se malo teže pronalazi. A zašto vam ovo govorim? Zato što ih zaista vredi isprobati. Toliko su dobre, da mi je ovaj recept postao jedan od omiljenih recepta za pripremu krofni. Original recept je sa bloga Milin kuvar.

Potrebno:

-60 ml tople vode

-12 gr svežeg kvasca

-1 kašičica šecera

-240 ml nezaslađenog kondenzovanog mleka

-60 gr otopljenog putera

-1 jaje

-50 gr šećera

-550 gr mekog brašna

oko 1L ulja za prženje

-šećer u prahu za posipanje

Priprema:

  • Kvasac izmrviti pa ga pomešati sa toplom vodom i kašičicom šećera i ostaviti 10-ak minuta na sobnoj temperaturi
  • U drugoj posudi staviti nezaslađeno kondenzovano mleko, otopljeni puter, šećer i jaje
  • Dodati nadošli kvasac i izmešati
  • Postepeno dodavati brašno i zamesiti glatko testo
  • Posudu sa testom prekriti folijom i ostaviti u frižider na nekoliko sati, a najbolje da pronoći
  • Nadošlo testo izvaditi iz frižidera pa ga na blago pobrašnjenoj radnoj površini rastanjiti debljine 2 cm
  • Testo isecite na romboide, blago ih razdvojiti i ostaviti 20-ak minuta na sobnoj temperaturi
  • Krofne pržiti u vrelom ulja 2-3 minuta sa svake strane da porumene
  • Pržene krofne uvaljati u šećer u prahu i služiti

2 thoughts on “Nju Orleans krofne

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s