
Da li volite keksiće? Ja ih obožavam. Sa crnom, sa belom čokoladom, sa orasima, bademima, cimetom, sa sušenim voćem… Ma sve ih volim. Ovo je recept je za pripremu klasičnih keksića sa mešavinom mlečne i crne čokolade, Koristila sam čokoladne kapljice, ali umesto njih slobodno možete koristiti mlečnu i crnu čokoladu koju ćete prethodno sitno iseckati oštrim nožem.

Potrebno:
-300 gr brašna
-1/2 kesice praška za pecivo
-90 gr smeđeg šećera
-90 gr belog šećera
-175 gr putera sobne temperature
-1 jaje
-150 gr crnih čokoladnih kapljica (ili čokolade)
-150 gr mlečnih čokoladnih kapljica (ili čokolade)
Priprema:
- U posudu staviti brašno i prašak za pecivo
- Dodati obe vrste šećera i izmešati
- Dodati omekšali puter i izmešati (dobićete peskovitu smesu)
- Na kraju dodati jaje i obe vrste čokolade pa rukama zamesiti testo koje će biti malo lepljivo
- Podeliti ga na 2 dela pa na pleh koji ste obložili papirom za pečenje formirati 2 valjka debljine 5 cm (testo posuti malo brašnom pre formiranja valjka da vam se ne bi lepilo za ruke)

- Ostaviti u frižider 30 minuta
- Nakon toga svaki valjak iseći na 10 jednakih delova (debljine 1.5-2cm) i ređati u pleh koji ste obložili papirom za pečenje (praviti razmake između keksića da vam se ne zalepe tokom pečenja)
- Peći na 180°C 12-15 minuta a zatim izvaditi iz rerne i ostaviti da se keksići ohlade pre serviranja