Rozen torta sa plazmom i lešnicima (posna)

Predivna posna torta koja se priprema sa lešnicima i plazmom i naravno mojim omiljenim Rozen korama. Recept sam pronašla na predivnom Instagram profilu @mikina_kuhinja. Jedino čega se nisam pridržavala je izbor pudinga. Umesto pudinga od banane koristila sam ukus bele čokoade, ali mislim da bi i vanila bila sasvim ok. Za posnu varijantu koristiti posne sastojke.

Potrebno:

-1 pakovanje rozen kora

-2 pudinga sa ukusom bele čokolade

-6 kašike šećera

-500 ml vode

-100 gr šećera u prahu

-250 gr margarina

-200 gr lešnika

-100 gr mlevene plazme

Glazura:

-200 gr tamne čokolade

-4 kašike ulja

Priprema:

  • Od 500 ml vode odvojiti 100 ml i razmutiti sa pudingom
  • U preostalih 400 ml dodati 6 kašike šećera i staviti da provri
  • Kada voda provri dodati razmućen puding i nastaviti sa kuvanjem minut-dva da se puding stegne
  • Skloniti sa šporeta, prekriti providnom folijomi i ostaviti da se ohladi
  • Margarin umutiti sa šećerom u prahu a zatim dodati ohlađen puding (kašiku po kašiku) miksajuci sve vreme
  • Dodati mlevenu plazmu i lesnike i sve zajedno izmesati
  • Rozen kore filovati pripremljenim filom (4-5 kašike na svaku koru)
  • Poslednja kora se ne filuje. Preko poslednje kore staviti pek papir, a zatim pritisnuti nekim težim predmetom ili daskom i staviti u frižider da se stegne (najbolje preko noći)
  • Nakon toga otopiti čokoladu i ulje na pari
  • Premazati gornju koricu otopljenom čokoladom, vratiti u frižider da se stegne pa seći na štangle


4 thoughts on “Rozen torta sa plazmom i lešnicima (posna)

  1. Poštovana, imam nekoliko pitanja (nedoumice) u vezi čokoladne glazure:

    1. Kako se pravilno topi čokolada na pari? Da li čekam da voda prokuva ili paralelno ide zagrevanje i topljenje čokolade? Da li je to niska temperatura? Da li je tačno da sud ne sme da dodiruje vodu?

    2. Da li čekati da se glazura ohladi ili odmah tako vruće staviti u frižider da se stegne?

    3. Da li ima neka caka u vezi rezanja,a da glazura ne popuca?

    hvala 🙂

    Sviđa mi se

    1. Postovana
      1.Za topljenje cokolade na pari zagrejte vrlo malo vode u nekoj vecoj serpici, stavite da provri a zatim u drugu manju serpicu stavite cokoladu i tu manju posudu staviti na onu vecu posudu sa vodom. Tacno je da posuda sa cokoladom ne sme da dodiruje vodu. I da temperatura je niska.
      2.Najbolje je sacekati da se glazura ohladi do sobne temperature a zatim staviti u frizider.
      3.Kolac je najbolje rezati ostrim nozem. Mozete prvo iscrtati nozem tanke linije po cokoladi a zatim ih rezati prateci iscrtane linije kako cokolada ne bi pucala.
      Nadam se da sam uspela da vam objasnim sve nedoumice.
      Pozdrav!

      Sviđa mi se

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s