Rozen torta sa plazmom i lešnicima (posna)

Predivna posna torta koja se priprema sa lešnicima i plazmom i naravno mojim omiljenim Rozen korama. Recept sam pronašla na predivnom Instagram profilu @mikina_kuhinja. Jedino čega se nisam pridržavala je izbor pudinga. Umesto pudinga od banane koristila sam ukus bele čokoade, ali mislim da bi i vanila bila sasvim ok. Za posnu varijantu koristiti posne sastojke.

Potrebno:

-1 pakovanje rozen kora

-2 pudinga sa ukusom bele čokolade

-6 kašike šećera

-500 ml vode

-100 gr šećera u prahu

-250 gr margarina

-200 gr lešnika

-100 gr mlevene plazme

Glazura:

-200 gr tamne čokolade

-4 kašike ulja

Priprema:

  • Od 500 ml vode odvojiti 100 ml i razmutiti sa pudingom
  • U preostalih 400 ml dodati 6 kašike šećera i staviti da provri
  • Kada voda provri dodati razmućen puding i nastaviti sa kuvanjem minut-dva da se puding stegne
  • Skloniti sa šporeta, prekriti providnom folijomi i ostaviti da se ohladi
  • Margarin umutiti sa šećerom u prahu a zatim dodati ohlađen puding (kašiku po kašiku) miksajuci sve vreme
  • Dodati mlevenu plazmu i lesnike i sve zajedno izmesati
  • Rozen kore filovati pripremljenim filom (4-5 kašike na svaku koru)
  • Poslednja kora se ne filuje. Preko poslednje kore staviti pek papir, a zatim pritisnuti nekim težim predmetom ili daskom i staviti u frižider da se stegne (najbolje preko noći)
  • Nakon toga otopiti čokoladu i ulje na pari
  • Premazati gornju koricu otopljenom čokoladom, vratiti u frižider da se stegne pa seći na štangle


Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s