
Odmah da vam kažem da ovo nije klasična testenina: skuvaj, procedi i serviraj. Ovu testeninu sam pripremala kao rižoto, sa bujonom za supu. Moram priznati da ukusniju testeninu nisam jela u poslednje vreme. Recept je iz knjige „Fait maison“ poznatog šefa Cyril Lignac

Potrebno:
-360 gr sitne testenine ( coquillettes)
-200 gr svinjske šunke
-1 kocka bujona za supu
-1 crni luk
-1/2 kašičice belog luka u prahu
-2 kašike kajmaka ( ili pavlake)
-50 gr rendanog parmezana
-1 veza svežeg vlašca
-maslinovo ulje
-so i biber
Priprema:
- U veću posudu sipati 1.5 L vode i staviti da provri pa ubaciti kockicu bujona za supu.
- Kada se kockica rastvori skloniti pripremljeni bujon sa strane
- Crni luk iseckati sitno pa ga propržiti 5 minuta sa par kašika maslinovog ulja i malo vode
- Nakon 5 minuta ( kada je luk omekšao) dodati testeninu i pržiti 2-3 minuta
- Sipati jednu kutlaču pripremljenog bujona i kuvati minut- dva
- Ponovo dodati 1 kutlacu bujona i sačekati da testenina upije tečnost
- Ovaj postupak ponavljati narednih 12 minuta, mešajući povremeno dok se testenina ne skuva ( paziti da vam ne zagore jer tečnost brzo isparava)
- Kada je testenina kuvana dodati joj kajmak i promešati
- Skloniti sa šporeta pa dodati parmezan, beli luk u prahu, sol, biber i šunku koju ste isekli na sitne komadiće (0,5 cm)
- Sve zajedno promešati pa posuti sitno iseckanim vlašcem i servirati toplo
