Testenina sa šunkom

Odmah da vam kažem da ovo nije klasična testenina: skuvaj, procedi i serviraj. Ovu testeninu sam pripremala kao rižoto, sa bujonom za supu. Moram priznati da ukusniju testeninu nisam jela u poslednje vreme. Recept je iz knjige „Fait maison“ poznatog šefa Cyril Lignac

Potrebno:

-360 gr sitne testenine ( coquillettes)

-200 gr svinjske šunke

-1 kocka bujona za supu

-1 crni luk

-1/2 kašičice belog luka u prahu

-2 kašike kajmaka ( ili pavlake)

-50 gr rendanog parmezana

-1 veza svežeg vlašca

-maslinovo ulje

-so i biber

Priprema:

  • U veću posudu sipati 1.5 L vode i staviti da provri pa ubaciti kockicu bujona za supu.
  • Kada se kockica rastvori skloniti pripremljeni bujon sa strane
  • Crni luk iseckati sitno pa ga propržiti 5 minuta sa par kašika maslinovog ulja i malo vode
  • Nakon 5 minuta ( kada je luk omekšao) dodati testeninu i pržiti 2-3 minuta
  • Sipati jednu kutlaču pripremljenog bujona i kuvati minut- dva
  • Ponovo dodati 1 kutlacu bujona i sačekati da testenina upije tečnost
  • Ovaj postupak ponavljati narednih 12 minuta, mešajući povremeno dok se testenina ne skuva ( paziti da vam ne zagore jer tečnost brzo isparava)
  • Kada je testenina kuvana dodati joj kajmak i promešati
  • Skloniti sa šporeta pa dodati parmezan, beli luk u prahu, sol, biber i šunku koju ste isekli na sitne komadiće (0,5 cm)
  • Sve zajedno promešati pa posuti sitno iseckanim vlašcem i servirati toplo

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s