
Ljubitelji bele čokolade i kokosa će je obožavati a ja sam jedna od njih. Recept sam pronašla na instagram profilu @jelenadoskovic, napravila neke sitne izmene i evo rezultata. Nadam se da vam se dopada?

Potrebno:
-150 gr mlevene plazme
-40 gr belog nugat krema (sa kokosom)
-65 otopljenog putera
-50 gr listići badema
-50 ml mleka
Preliv:
-100 gr bele čokolade
-50 ml slatke pavlake
Fil:
-250 gr mascarpone sira
-200 gr bele nugat kreme (sa kokosom)
-100 ml slatke pavlake
-1 kesica želatina u prahu
-2 kašike vode
-malo kokosa za dekoraciju
Priprema:
- U šerpu staviti puter i nugat kremu pa otopiti na tihoj vatri a zatim staviti sa strane da se malo prohladi
- Problađen puter izmešati sa plazmom, dodati listiće badema i mleko pa sipati u okrugli kalup sa štipaljkom (18 cm) i utapkati lagano rukama
- Staviti u frižider da se stegne
- 50 ml slatke pavlake zagrejati na tihoj vatri do vrenja pa preliti preko čokolade koju ste izložili na manje kockice
- Promešati da se čokolada potpuno otopi pa preliti preko smese od keksa i vratiti u frižider da se stegne
- Želatin preliti sa 2 kašike vode i ostaviti 10 minuta da nabubri
- Mascarpone izmiksati kratko da postane kremast pa mu dodati belu nugat kremu i izmešati
- Dodati slatku pavlaku pa miksati dok krema ne postane čvrsta
- Nabubreli želatin otopiti kratko na tihoj vatri pa ga izmiksati sa pripremljenom kremom
- Preliti preko preliva od čokolade i ostaviti u frižider najmanje 3h
- Pre služenja posuti kokosom