Prolećna kremasta torta

Ljubitelji bele čokolade i kokosa će je obožavati a ja sam jedna od njih. Recept sam pronašla na instagram profilu @jelenadoskovic, napravila neke sitne izmene i evo rezultata. Nadam se da vam se dopada?

Potrebno:

-150 gr mlevene plazme

-40 gr belog nugat krema (sa kokosom)

-65 otopljenog putera

-50 gr listići badema

-50 ml mleka

Preliv:

-100 gr bele čokolade

-50 ml slatke pavlake

Fil:

-250 gr mascarpone sira

-200 gr bele nugat kreme (sa kokosom)

-100 ml slatke pavlake

-1 kesica želatina u prahu

-2 kašike vode

-malo kokosa za dekoraciju

Priprema:

  • U šerpu staviti puter i nugat kremu pa otopiti na tihoj vatri a zatim staviti sa strane da se malo prohladi
  • Problađen puter izmešati sa plazmom, dodati listiće badema i mleko pa sipati u okrugli kalup sa štipaljkom (18 cm) i utapkati lagano rukama
  • Staviti u frižider da se stegne
  • 50 ml slatke pavlake zagrejati na tihoj vatri do vrenja pa preliti preko čokolade koju ste izložili na manje kockice
  • Promešati da se čokolada potpuno otopi pa preliti preko smese od keksa i vratiti u frižider da se stegne
  • Želatin preliti sa 2 kašike vode i ostaviti 10 minuta da nabubri
  • Mascarpone izmiksati kratko da postane kremast pa mu dodati belu nugat kremu i izmešati
  • Dodati slatku pavlaku pa miksati dok krema ne postane čvrsta
  • Nabubreli želatin otopiti kratko na tihoj vatri pa ga izmiksati sa pripremljenom kremom
  • Preliti preko preliva od čokolade i ostaviti u frižider najmanje 3h
  • Pre služenja posuti kokosom

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s