Uskršnji keksići

Ove keksiće sam želela da pripremam prošle godine za Uskrs. Toliko su mi lepi, dekorativni i neodoljivi. Pošto zbog celokupne situacije nisam uspela da se organizujem na vreme, tako sam zaboravila da naručim ove dekorativne modlice u obliku jajeta. Ove godine ispravljam tu grešku, tako da ako tražite uskršnje inspiracije, recept sledi… Za spajanje keksića koristila sam domaću Lemon curd kremu. Umesto Lemon curd kreme kao odlična zamena može poslužiti neka vrsta džema ili bilo koja vrsta nugat kreme

Potrebno:

•100 gr putera sobne temperature

•prstohvat soli

•60 gr šećera

•1 vanilin šećer

•20 gr mlevenih badema

•1 jaje

•170 gr brašna

Za spajanje keksića

• Lemon curd krema, džem od kajsija, džem od pomorandži, Nutella i sl.

Priprema:

  • Pomešati brašno, sol, šećer, vanilu i mlevene bademe
  • Dodati puter i izmešati kako bi ste dobili peskovitu smesu
  • Dodati blago razmućeno jaje i zamesiti glatko testo
  • Testo formirati u obliku diska, uviti u providnu foliju i staviti u frižider 30 minuta
  • Nakon toga na blago pobrašnjenoj dasci rastanjiti testo debljine 3 mm
  • Testo rezati modlicama u obliku jajeta ( ili neki drugi željeni oblik)
  • Ređati na pleh koji ste obložili papirom za pečenje i staviti u frižider 30 minuta
  • Nakon toga peći keksiće na 170C 12-15 minuta
  • Keksiće ostaviti da se ohlade a zatim ih spajati kremom od limuna (Lemon curd), džemom od kajsija, Nutellom i sl.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s