Posna keks torta

Lagana, jednostavna i pre svega posna torta koja se veoma brzo sprema. Za pripremu sam koristila puding od lešnika, ali umesto njega možete koristiti i neku drugu aromu, poput čokolade, banane, vanile, maline… Tortu sam sekla na krupne kocke, ali pošto nije previše kremasta, možete je iseći na štangle i servirati kao kolač,

Potrebno:

-750 ml biljnog mleka (soja, lešnik)
-2 pudinga ukus lešnika
-6 kašike šećera
-150 gr margarina
-3 kašike šećera u prahu
-oko 500 gr keksa (posnog)
-250 ml biljnog mleka (za umakanje keksa)
-1 kesica posnog šlaga
-125 ml vode
-seckani lešnici za dekoraciju

Potrebno:

  • Odvojiti 150 ml mleka i razmutiti sa pudingom
  • Preostalih 600 ml pomešati sa šećerom i staviti na šporet da provri
  • U vrelo mleko sipati razmućen puding i kuvati par minuta da se stegne
  • Skloniti sa šporeta, prekriti providnom folijom i ostaviti da se ohladi
  • Margarin izmiksati sa šećerom u prahu a zatim sjediniti sa ohlađenim pudingom
  • Keks umočiti u mleko pa poređati na tacnu
  • Preko keksa premazati fil
  • Zatim staviti drugi sloj keksa, pa fil… i tako redom dok ne utrošite sve sastojke
  • Pripremljenu tortu ostaviti u frižider da se ohladi
  • Šlag umutiti prema uputstvu sa kesice, premazati celu tortu, posuti lešnicima i služiti

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s