Pohovana piletina sa parmezanom

Evo jednog predloga za pripremu piletine na jednostavan i brz način.

Potrebno:


•300-400 gr pilećeg filea
•1 šolja brašna
•2 jajeta
•1/2 šolje prezli
•1/2 šolje parmezana
•so, biber
•peršun, crvena slatka paprika
•ulje za prženje

Priprema:

  • U jedan tanjir sipati brašno
  • U drugi razmutiti jaja, so i biber
  • U treći tanjir pomešati parmezan, prezle, peršun i slatku papriku
  • Pileći file iseći tanko i izlupati malo kuhinjskim čekićem
  • Uvaljati prvo u brašno, pa u jaja i na kraju u mešavinu prezli i parmezana
  • Pržiti kratko sa jedne a zatim sa druge strane da porumeni
  • Servirati uz pržene krompiriće, brokoli, salatu…
  • Prijatno!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s