
U poslednje vreme baš volim ove jednostavne i brze recepte. Testeninu takođe obožavam da kombinujem na razne i jednostavne načine a omiljena kombinacija mi je sa mešavinom bolonjez sosa.

Potrebno:
•320 gr testenine (macaronis)
•700 gr goveđeg mlevenog mesa (ili mešavina govedine i svinjetine)
•1 crni luk
•1 konzerva paradajza pelata ( 450 gr)
•300 gr mozzarelle
•50 gr rendanog parmezana
•začini po želji ( bosiljak, origano, timijan, lovor…)
•so, biber
•malo ulja
Priprema:
- Crni luk iseckati sitno pa ga propržiti par minuta na ulju
- Dodati mleveno meso i nastaviti sa dinstanjem 10-ak minuta
- Dodati so, biber, začine i paradajz pelat
- Nastaviti sa dinstanjem na tihoj vatri 20-30 minuta
- Testeninu skuvati prema uputstvu sa kesice a mozzarellu iseći na male kockice
- Kuvanu testeninu procediti, pomešati sa mesom, dodati mozzarellu i sipati u tanjire
- Posuti rendanim parmezanom i dekorisati listićima bosiljka