Bolonjez testenina sa mozzarellom

U poslednje vreme baš volim ove jednostavne i brze recepte. Testeninu takođe obožavam da kombinujem na razne i jednostavne načine a omiljena kombinacija mi je sa mešavinom bolonjez sosa. 

Potrebno:


•320 gr testenine (macaronis)
•700 gr goveđeg mlevenog mesa (ili mešavina govedine i svinjetine)
•1 crni luk
•1 konzerva paradajza pelata ( 450 gr)
•300 gr mozzarelle
•50 gr rendanog parmezana
•začini po želji ( bosiljak, origano, timijan, lovor…)
•so, biber
•malo ulja

Priprema:

  • Crni luk iseckati sitno pa ga propržiti par minuta na ulju
  • Dodati mleveno meso i nastaviti sa dinstanjem 10-ak minuta
  • Dodati so, biber, začine i paradajz pelat
  • Nastaviti sa dinstanjem na tihoj vatri 20-30 minuta
  • Testeninu skuvati prema uputstvu sa kesice a mozzarellu iseći na male kockice
  • Kuvanu testeninu procediti, pomešati sa mesom, dodati mozzarellu i sipati u tanjire
  • Posuti rendanim parmezanom i dekorisati listićima bosiljka

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s