Lešnik kocke

Jednostavno, brzo i ukusno

Za koru:
•6 jaja
•6 kašika šećera
•6 kašika brašna
•6 kašika mlevenih lešnika
•6 kašika vruće vode
•2 kašike kakaa

Za natapanje:
•200 ml čokoladnog mleka

Fil:
•750 ml mleka
•2 pudinga sa ukusom lešnika
•150 gr šećera
•250 gr margarina
Glazura
•150 gr tamne čokolade
•2-3 kašike ulje

Za dekoraciju:
•grubo seckanih ili mlevenih lešnika

Priprema:

  • Umutiti jaja sa šećerom
  • Dodati vodu i brašno pomešano sa lešnicima i kakaom
  • Sipati u pravougaoni kalup koji ste obložili papirom za pečenje (23×32) i peći na 180C oko 15 minuta
  • Pečenu koru ohladiti a zatim preliti čokoladnim mlekom
  • Za pripremu fila odvojiti 150 ml mleka i razmutiti sa pudingom
  • Preostalih 600 ml pomešati sa šećerom i staviti na šporet da provri
  • Dodati razmućeni puding i kuvati par minuta da se zgusne
  • Skloniti sa šporeta, prekriti providnom folijom i ostaviti da se ohladi
  • Margarin izmiksati kratko mikserom pa ga sjediniti sa ohlađenim filom
  • Premazati preko kore i staviti u frižider da se ohladi.
  • Čokoladu otopiti sa uljem na pari, premazati preko fila i na kraju dekorisati seckanim lešnicima.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s