
Polako prolazi sezona jagoda pa sam rešila da iskoristim par komada za ovaj preukusni džemić koji se sprema sa šećerom od kokosa i čija semenkama. Recept sam pronašla kod drage Ivane @myhronodiary , malčice sam ga modifikovala po svom ukusu i dobila 2 manje teglice preukusnog i zdravog slatkiša.
Ja sam ga koristila kao dodatak jogurtu, pripremala sam takođe jedan super kolač a odlično nam je poslužio i kao namaz za palačinke

Potrebno:
•700 gr jagoda
•50 gr kokosovog šećera
•1 kašika isceđenog soka od limuna
•3 kašike čija semenki
Priprema:
- Jagode iseckati na sitne komadiće, dodati sok od limuna i kokosov šećer
- Kuvati 15-ak minuta da jagode potpuno omekšaju a zatim pred kraj kuvanja dodati ćija semenke i kuvati još par minuta
- Teglice oprati, osušiti, pa ih ubaciti u rernu na 100C 10-15 minuta da se sterilišu
- Teglice izvaditi iz rerne, napuniti ih pripremljenim džemom, zatvoriti i okrenuti naopako
- Teglice ubaciti u ugašenu rernu i ostaviti preko noći da se potpuno ohlade