Džem od jagoda i čija semenki

Polako prolazi sezona jagoda pa sam rešila da iskoristim par komada za ovaj preukusni džemić koji se sprema sa šećerom od kokosa i čija semenkama. Recept sam pronašla kod drage Ivane @myhronodiary , malčice sam ga modifikovala po svom ukusu i dobila 2 manje teglice preukusnog i zdravog slatkiša.
Ja sam ga koristila kao dodatak jogurtu, pripremala sam takođe jedan super kolač a odlično nam je poslužio i kao namaz za palačinke

Potrebno:
•700 gr jagoda
•50 gr kokosovog šećera
•1 kašika isceđenog soka od limuna
•3 kašike čija semenki

Priprema:

  • Jagode iseckati na sitne komadiće, dodati sok od limuna i kokosov šećer
  • Kuvati 15-ak minuta da jagode potpuno omekšaju a zatim pred kraj kuvanja dodati ćija semenke i kuvati još par minuta
  • Teglice oprati, osušiti, pa ih ubaciti u rernu na 100C 10-15 minuta da se sterilišu
  • Teglice izvaditi iz rerne, napuniti ih pripremljenim džemom, zatvoriti i okrenuti naopako
  • Teglice ubaciti u ugašenu rernu i ostaviti preko noći da se potpuno ohlade

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s