Pita sa makom i bananama

Ljubitelji maka će obožavati ovu pitu. Moram priznati da je spoj nesvakidašnji ali pre-do-bar.
Recept sam pronašla kod Milice @onelightshot i jedino što sam dodala u receptu je kokosov šećer, ali možete koristiti i običan beli šećer ako niste na nekom posebnom režimu ishrane.

Mera je šolja od 200ml

Potrebno:
•1 jaje
•2 srednje banane (zrele)
•1/2 šolje jogurta
•3/4 šolje mlevenog maka
•1/2 šolje kokosovog (ili nekog drugog) šećera
•1 kašičica praška za pecivo
•1 kašičica ekstrakta vanile
•3-4 kašike ulja
•8 tankih kora za pitu

Priprema:

  • Razmutiti jaje pa ga izmešati sa bananama koje ste prethodno izgnječili viljuškom
  • Dodati jogurt, mak, šećer, prašak za pecivo i vanilu
  • Uzeti jednu koru pa je poprskati uljem
  • Preko prve kore staviti drugu koru i nju poprskati uljem
  • Rasporediti 1/4 pripremljenog fila od maka, saviti malo levu i desnu stranu kore ka unutrašnjosti, da vam fil ne bi iscureo pa urolati piticu
  • Staviti u pleh koji ste obložili papirom za pečenje
  • Postupak ponoviti sa ostatkom kora
  • Pripremljene pitice premazati uljem pa peći na 200°C oko 30 minuta ( u zavisnosti od vaše pećnice)

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s