
Jedna od omiljenih poslastica mog detinjstva je sutlijaš tj. riža na mleku.
Pravila sam je više puta u kombinaciji sa raznim voćem, recepte istih možete naći na blogu.
Danas vam predlažem sutlijaš sa Ruby čokoladom i malinama.
Nije problem čak i ako ne možete naći Ruby čokoladu, možete je zameniti nekom belom čokoladom po vašoj želji.

Potrebno:
•125 gr pirinča (okruglo zrno)
•800 ml punomasnog mleka
•200 ml neutralne pavlake
•40 gr šećera
•60 gr Ruby čokolade
Za dekoraciju:
•maline
•listići badema
•šlag po želji
Priprema:
- Pirinač preliti vodom i staviti na šporet da provri
- Kada izbaci prvi ključ kuvati 3 minuta, zatim pomeriti sa šporeta i procediti
- Pomešati mleko, pavlaku i šećer pa dodati proceđeni pirinač
- Staviti na šporet da provri a zatim kuvati na tihoj vatri uz redovno mešanje oko 25-30 minuta
- Pred kraj kuvanja ubaciti Ruby čokoladu i mešati da se potpuno otopi
- Sipati u staklene posude, ukrasiti malinama, listićima badema i služiti
- Ako volite hladan sutlijaš, možete ukrasiti umućenim šlagom pre služenja