Boranija sa piletinom

Danas vam predlažem jedan malo zdraviji ručak. Boranija sa piletinom na moj način. Volite li boraniju? Ja je obožavam.

Potrebno:
•1 glavica crnog luka
•2 šargarepe
•350-400 gr pilećeg filea
•500 gr boranije
•2 kašike ulja
•oko 500 ml vode
•so, biber
•crvena slatka paprika
•peršun

Priprema:

  • U veću posudu sipati 2 kašike ulja i malo vode pa izdinstati sitno iseckan luk i šargarepu
  • Dinstati oko 5 minuta da luk omekša pa dodati piletinu isečenu na sitne kockice
  • Nastaviti sa dinstanjem 4-5 minuta pa dodati boraniju
  • Dodati vodu, poklopiti i kuvati oko 25-30 minuta
  • Promešati povremene
  • Na kraju posoliti po ukusu, dodati začine i služiti
  • Ovo jelo je idealno servirati sa kuvanom testeninom ili pirinčem

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s