
Danas vam predlažem jedan malo zdraviji ručak. Boranija sa piletinom na moj način. Volite li boraniju? Ja je obožavam.

Potrebno:
•1 glavica crnog luka
•2 šargarepe
•350-400 gr pilećeg filea
•500 gr boranije
•2 kašike ulja
•oko 500 ml vode
•so, biber
•crvena slatka paprika
•peršun
Priprema:
- U veću posudu sipati 2 kašike ulja i malo vode pa izdinstati sitno iseckan luk i šargarepu
- Dinstati oko 5 minuta da luk omekša pa dodati piletinu isečenu na sitne kockice
- Nastaviti sa dinstanjem 4-5 minuta pa dodati boraniju
- Dodati vodu, poklopiti i kuvati oko 25-30 minuta
- Promešati povremene
- Na kraju posoliti po ukusu, dodati začine i služiti
- Ovo jelo je idealno servirati sa kuvanom testeninom ili pirinčem