Raffaello Cheesecake

Ako neko voli Raffaello kolače, onda sam to Ja. Bilo da su original, kupljeni u radnji ili neka improvizacija koja podseća na njih. Ovog puta sam isprobala Raffaello Cheesecake koji je ujedno bio i moja rođendanska torta a recept sam pronašla na Instagram profilu @moje_djakonije. Ukus je FE-NO-ME-NA-LAN .

Potrebno:

Podloga:
•200 gr mlevenog keksa
•50 gr mlevenih badema
•125 gr maslaca
•6-8 kašike mleka

Fil:
•350 ml slatke pavlake
•400 gr krem sir (ABC, Philadelphia)
•60 gr šećera u prahu
•200 gr kvalitetne bele čokolade
•1 kesica želatina u prahu
•50 gr badem listića
• 50 gr kokosovog brašna

Preliv:
•150 gr kvalitetne čokolade
•75 ml slatke pavlake

Dekoracija:
Raffaello kuglice, macarons…

Priprema:

  • Maslac otopiti na tihoj vatri pa ga izmešati sa mlevenim keksom.
  • Dodati mlevene bademe i mleko pa sipati u okrugli kalup sa štipaljkom (22 cm), dobro utapkati i ostaviti u frižider da se stegne.
  • Belu čokoladu otopiti na pari i ostaviti sa strane da se prohladi
  • Želatin preliti sa 2-3 kašike vode i ostaviti da nabubri
  • Pavlaku umutiti mikserom, ali ne previše čvrsto
  • Krem sir umutiti sa šećerom u prahu pa dodati prohlađenu belu čokoladu
  • Nabubreli želatin otopiti na tihoj vatri pa ga izmiksati sa sirom i belom čokoladom
  • Dodati badem listiće, kokosovo brašno i na kraju dodati umućenu slatku pavlaku
  • Pripremljen fil sipati preko podloge i vratiti u frižider da se stegne
  • 75 ml slatke pavlake otopiti na tihoj vatri
  • Pomeriti sa šporeta i dodati belu čokoladu izlomljenu na kockice
  • Mešati da se čokolada potpuno otopi i sjedini sa pavlakom pa preliti preko fila
  • Tortu ostaviti u frižider najmanje 3 sata
  • Pre serviranja skinuti obruč i ukrasiti Raffaello kuglicama. macaronsima i sl.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s