
Evo još jedne ideje za pripremu patlidžana. Patlidžan sam punila bulgurom, ali umesto njega možete koristiti kinou, kus-kus ili jednostavno pirinač.

Potrebno:
•3 patlidžana
•150 gr bulgura
•1 crvena paprika
•isceđen sok od 1 limuna
•1/2 kašičice belog luka u prahu
•ulje
•so, biber
•peršun
•crvena slatka paprika u prahu
•2 kašike susama
Priprema:
- Patlidžan iseći na pola po dužini, kašičicom izdubiti sredinu ( ostaviti sa strane višak patlidžana koji ste izvadili) a izdubljene čamce poređati u pleh koji ste obložili papirom za pečenje
- Poprskati ih kašikom ulja i peći na 180 stepeni 30 minuta
- Skuvati bulgur u slanoj vodi prema uputstvu ( obično se kuva oko 10 minuta)
- Procediti i ostaviti sa strane
- Papriku iseckati na sitne komadiće pa izmešati sa bulgurom
- Sredinu patlidžana koji ste prethodno ostavili sa strane iseckati na sitne komadiće. Po želji možete propržiti par minuta sa 1 kašikom ulja, ali ja sam taj deo preskočila. Izmešati mesnati deo patlidžana sa bulgurom, dodati sok od limuna, so, biber, susam i začine
- Izvaditi pečene čamce patlidžana pa ih napuniti pripremljenom mešavinom bulgura i povrća
- Vratiti u šporet da se zapeče 10-15 minuta a zatim servirati