Pita sa tikvicama i fetom

Pa da zakoračimo polako u jesen . A najbolji način da je dočekamo je kako drugačije nego nekom vrućom pitom. Kad ne znam šta ću za večeru, ovo mi je najbrža solucija.

Potrebno:

•3 jaja
•2 manje tikvice ( oko 300 gr)
•160 gr mekog brašna
•1/2 kesice praška za pecivo
•140 gr fete
•30 gr rendanog emmental sira
•100 ml gustog jogurta
•60 ml ulja
•so, biber
•2 kašike rendanog emmentala za posipanje

Priprema:

  • Tikvice izrendati, posoliti i ostaviti 15-ak minuta sa strane da puste vodu
  • Jaja umutiti sa jogurtom i uljem
  • Dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo, so i biber
  • Dodati izmrvljenu fetu i izrendan emmental sir
  • Tikvice dobro iscediti rukama pa ih umešati u pripremljenu smesu
  • Sipati u manji pravougaoni kalup koji ste obložili papirom za pečenje
  • Odozgo posuti 2 kašike izrendanog emmental sira i peći na 180 stepeni 35-40 minuta

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s