
Pa da zakoračimo polako u jesen . A najbolji način da je dočekamo je kako drugačije nego nekom vrućom pitom. Kad ne znam šta ću za večeru, ovo mi je najbrža solucija.

Potrebno:
•3 jaja
•2 manje tikvice ( oko 300 gr)
•160 gr mekog brašna
•1/2 kesice praška za pecivo
•140 gr fete
•30 gr rendanog emmental sira
•100 ml gustog jogurta
•60 ml ulja
•so, biber
•2 kašike rendanog emmentala za posipanje
Priprema:
- Tikvice izrendati, posoliti i ostaviti 15-ak minuta sa strane da puste vodu
- Jaja umutiti sa jogurtom i uljem
- Dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo, so i biber
- Dodati izmrvljenu fetu i izrendan emmental sir
- Tikvice dobro iscediti rukama pa ih umešati u pripremljenu smesu
- Sipati u manji pravougaoni kalup koji ste obložili papirom za pečenje
- Odozgo posuti 2 kašike izrendanog emmental sira i peći na 180 stepeni 35-40 minuta