Tart sa belom čokoladom

Kao što sam i obećala, stiže recept za ovaj preukusni tart sa belom čokoladom.
Napomenula bih da za pripremu tarta koristite isključivo mlečnu slatku pavlaku koja je neutralna. Biljne pavlake su dodatno zaslađene a u kombinaciji sa belom čokoladom koja je inače dosta slatka, mislim da bi bilo previše šećera za jedno parče. Kod Maje na blogu Provereni recepti možete pročitati odličan članak šta jeste a šta nije slatka pavlaka.
Što se čokolade tiče koristila sam 100 gr @delicatachocolade Crispy white a preostali deo je bela čokolada za kuvanje @nestle

Potrebno:
Prhko testo:
•250 gr brašna
•100 gr omekšalog putera
•75 gr šećera
•1 jaje
•prstohvat soli

Čokoladni deo:
•350 gr bele čokolade
•180 ml mlečne slatke pavlake

Za dekoraciju:
•pečeni seckani lešnici
•umućen šlag

Priprema:

  • Izmešati brašno, šećer, puter i so
  • Dodati razmućeno jaje i zamesiti testo (ako je previše suvo, dodati kašiku-dve vode)
  • Testo uviti u providnu foliju i staviti u frižider 1h
  • Nakon toga na pobrašnjenoj dasci rastanjiti testo u obliku kruga, debljine 3-4 mm
  • Staviti u pleh za tart i izbockati viljuškom na par mesta
  • Preko testa staviti papir za pečenje pa preko papira rasporediti zrna pasulja ili pirinča ( da testo ne bi naraslo) i peći na 180 stepeni oko 15 minuta
  • Nakon toga ukloniti zrna pasulja kao i papir pa vratiti u rernu da se dopeče 5 minuta
  • Čokoladu izlomiti na male kockice i otopiti na pari
  • Pavlaku zagrejati do ključanja pa sipati preko otopljene čokolade i izmešati
  • Sipati preko kore od tarta i ostaviti u frižider da se stegne najmanje 3h
  • Ukrasiti pečenim, seckanim lešnicima, umućenim šlagom i sl.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s