Jabuke u lisnatom testu

Koliko je ovo dobro ljudi moji, ja ne mogu rečima da vam opišem.

Potrebno:
•6 jabuka
•500 gr lisnatog testa
•30 gr smeđeg šećera
•cimet
•100 gr čokolade

I još
•Oko 1L vode
•2 kašike šećera
•1 vanilin šećer

Priprema:

  • Jabuke oljuštiti spolja a zatim im pažljivo izdubiti sredinu. Paziti da jabuke ostanu celu
  • Vodu pomešati sa šećerom i vanilom pa staviti da provri
  • Ubaciti jabuke i kuvati 5-7 minuta
  • Izvaditi ih iz vode u ostaviti da se ohlade
  • Lisnato testo rastanjiti u obliku pravougaonika pa iseći na 6 jednakih trakica. Možete ostaviti malo testa za ukrašavanje.
  • U svaku jabuku ubaciti po jednu štanglu čokolade
  • Uzeti jednu trakicu pa obaviti oko cele jabuke
  • Uvaljati u smeđi šećer koji ste pomešali sa malo cimeta i staviti u pleh koji ste obložili papirom za pečenje.
  • Postupak ponoviti sa preostalim jabukama.
  • Ako ste ostavili malo testa za dekoraciju, modlicama u obliku listića dekorisati vrh jabuke.
  • Peći na 180 stepeni 20-25 minuta

Izvor recepta: @tanjcika


Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s