
Koliko je ovo dobro ljudi moji, ja ne mogu rečima da vam opišem.

Potrebno:
•6 jabuka
•500 gr lisnatog testa
•30 gr smeđeg šećera
•cimet
•100 gr čokolade
I još
•Oko 1L vode
•2 kašike šećera
•1 vanilin šećer
Priprema:
- Jabuke oljuštiti spolja a zatim im pažljivo izdubiti sredinu. Paziti da jabuke ostanu celu
- Vodu pomešati sa šećerom i vanilom pa staviti da provri
- Ubaciti jabuke i kuvati 5-7 minuta
- Izvaditi ih iz vode u ostaviti da se ohlade
- Lisnato testo rastanjiti u obliku pravougaonika pa iseći na 6 jednakih trakica. Možete ostaviti malo testa za ukrašavanje.
- U svaku jabuku ubaciti po jednu štanglu čokolade
- Uzeti jednu trakicu pa obaviti oko cele jabuke
- Uvaljati u smeđi šećer koji ste pomešali sa malo cimeta i staviti u pleh koji ste obložili papirom za pečenje.
- Postupak ponoviti sa preostalim jabukama.
- Ako ste ostavili malo testa za dekoraciju, modlicama u obliku listića dekorisati vrh jabuke.
- Peći na 180 stepeni 20-25 minuta
Izvor recepta: @tanjcika