
Što volim ovakve kolače koji se spreme “očas posla”
Pa još kada u njih iskoristite i dodate domaći džem od kajsija, nema boljeg užitka 😋😋
Obožavatelji maka će ga obožavati.

Potrebno:
•6 jaja
•120 gr šećera
•1 vanilin šećer
•80 gr brašna
•1 kesica praška za pecivo
•150 gr mlevenog maka
•100 ml mleka
•100 ml ulja
•3 velike rendane jabuke
I još:
•7-8 kašika džema od kajsija
Preliv:
•200 gr crne čokolade
•50 gr putera
•2 kašike ulja
Priprema:
- Jaja umutiti sa obe vrste šećera
- Dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo
- Dodati mleko, ulje, mleveni mak i na kraju pažljivo umešati rendane jabuke
- Sipati u pravougaoni pleh (28×18) koji ste obložili papirom za pečenje i peći na 180 stepeni 25-30 minuta (proveriti čačkalicom).
- Pečen kolač izvaditi iz rerne, ostaviti kratko da se prohladi, a zatim dok je još topao premazati ga džemom od kajsija i ostaviti da se potpuno ohladi.
- Čokoladu otopiti sa puterom i uljem, premazati preko džema i sačekati da se čokolada stegne. Iseći na kocke i služiti
Po receptu @jelenadoskovic