Kolač sa makom i jabukama

Što volim ovakve kolače koji se spreme “očas posla”
Pa još kada u njih iskoristite i dodate domaći džem od kajsija, nema boljeg užitka 😋😋
Obožavatelji maka će ga obožavati.

Potrebno:
•6 jaja
•120 gr šećera
•1 vanilin šećer
•80 gr brašna
•1 kesica praška za pecivo
•150 gr mlevenog maka
•100 ml mleka
•100 ml ulja
•3 velike rendane jabuke

I još:
•7-8 kašika džema od kajsija

Preliv:
•200 gr crne čokolade
•50 gr putera
•2 kašike ulja

Priprema:

  • Jaja umutiti sa obe vrste šećera
  • Dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo
  • Dodati mleko, ulje, mleveni mak i na kraju pažljivo umešati rendane jabuke
  • Sipati u pravougaoni pleh (28×18) koji ste obložili papirom za pečenje i peći na 180 stepeni 25-30 minuta (proveriti čačkalicom).
  • Pečen kolač izvaditi iz rerne, ostaviti kratko da se prohladi, a zatim dok je još topao premazati ga džemom od kajsija i ostaviti da se potpuno ohladi.
  • Čokoladu otopiti sa puterom i uljem, premazati preko džema i sačekati da se čokolada stegne. Iseći na kocke i služiti

Po receptu @jelenadoskovic


Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s