
Preukusna peciva sa sirom za sve gurmane. Kako Vam se dopadaju? Mi smo ih degustirali sa užitkom prethodnog week-end-a. Moram da napomenem da od navedenih sastojaka dobijete 4 puna pleha, zato ako vam deluje previše uvek možete da prepolovite količinu sastojaka.
Pošto u testo na 700 gr brašna ide jedno jaje, kada spremam duplo manju količinu onda jaje razmutim viljuškom pa pola jajeta sipam u testo a ostalu polovinu ostavim sa strane za premazivanje.

Potrebno:
•700 gr brašna
•1 kocka kvasca
•1 kašičica soli
•1 kašičica šećera
•1 jaje
•100 ml ulja
•180 ml jogurta
•200 ml mlakog mleka
Nadev:
•500 gr sira
•2 jajeta
•malo soli
Za premazivanje:
•1 jaje
•1 kašika mleka
•susam
Priprema:
- Kvasac izmrviti i izmešati sa mlekom, kašičicom šećera i 1 kašičicom brašna. Ostaviti na toplom mestu 10-ak minuta
- U veću posudu sipati brašno
- Dodati kašičicu soli, nadošli kvasac, jaje, ulje i jogurt pa zamesiti glatko testo
- Prekriti krpom i ostaviti na toplom mestu 1h30 do 2
- Nakon toga na pobrašnjenoj dasci premesiti testo i podeliti na 2 dela
- Svaki deo rastanjiti u pravougaoni oblik
- Sir pomešati sa jajima i dodati malo soli ( ako sir nije previše slan) pa premazati razvučeno testo
- Testo uviti u obliku rolata pa oštrim nožem seći forme trouglića ( pogledaj sliku 5)
- Ređati u pleh koji ste obložili papirom za pečenje i ostaviti da narastu 20-ak minuta ( dok se rerna greje) Rernu uključiti na 180 stepeni.
- Trougliće premazati razmućenim jajetom sa kašikom mleka
- Posuti susamom i peći 25-30 minuta
Original recept sam pronašla kod dine Sandi @sandy_taste