Kupus peciva sa sirom

Preukusna peciva sa sirom za sve gurmane. Kako Vam se dopadaju? Mi smo ih degustirali sa užitkom prethodnog week-end-a. Moram da napomenem da od navedenih sastojaka dobijete 4 puna pleha, zato ako vam deluje previše uvek možete da prepolovite količinu sastojaka.
Pošto u testo na 700 gr brašna ide jedno jaje, kada spremam duplo manju količinu onda jaje razmutim viljuškom pa pola jajeta sipam u testo a ostalu polovinu ostavim sa strane za premazivanje.

Potrebno:
•700 gr brašna
•1 kocka kvasca
•1 kašičica soli
•1 kašičica šećera
•1 jaje
•100 ml ulja
•180 ml jogurta
•200 ml mlakog mleka

Nadev:
•500 gr sira
•2 jajeta
•malo soli

Za premazivanje:
•1 jaje
•1 kašika mleka
•susam

Priprema:

  • Kvasac izmrviti i izmešati sa mlekom, kašičicom šećera i 1 kašičicom brašna. Ostaviti na toplom mestu 10-ak minuta
  • U veću posudu sipati brašno
  • Dodati kašičicu soli, nadošli kvasac, jaje, ulje i jogurt pa zamesiti glatko testo
  • Prekriti krpom i ostaviti na toplom mestu 1h30 do 2
  • Nakon toga na pobrašnjenoj dasci premesiti testo i podeliti na 2 dela
  • Svaki deo rastanjiti u pravougaoni oblik
  • Sir pomešati sa jajima i dodati malo soli ( ako sir nije previše slan) pa premazati razvučeno testo
  • Testo uviti u obliku rolata pa oštrim nožem seći forme trouglića ( pogledaj sliku 5)
  • Ređati u pleh koji ste obložili papirom za pečenje i ostaviti da narastu 20-ak minuta ( dok se rerna greje) Rernu uključiti na 180 stepeni.
  • Trougliće premazati razmućenim jajetom sa kašikom mleka
  • Posuti susamom i peći 25-30 minuta

Original recept sam pronašla kod dine Sandi @sandy_taste


Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s