
Ove brze mini lisnate pizze se spremaju za manje od 15 minuta. Zato ako imate nenajavljene goste ovog week-enda, ovo je odličan predlog kako da ih ugostite.

Potrebno:
•2×250 gr lisnatog testa
•5-6 kašika kečapa ili nekog drugog umaka od paradajza
•50 gr rendanog emmental sira
•100 gr šunke
Za premazivanje:
•1 jaje
•1 kašika mleka
-susam
Priprema:
- Uzeti jedno pakovanje lisnatog testa (250 gr) i rastanjiti ga u pravougaoni oblik
- Staviti na pleh koji ste obložili papirom za pečenje i premazati umakom od paradajza ( ili kečapom)
- Preko umaka rasporediti izrendan sir a zatim i šunku koju ste isekli na sitne komadiće.
- Rastanjiti drugi deo testa i staviti preko šunke (slika 5)
- Ostaviti u frižider 20 minuta
- Nakon toga oštrim nožem iseći na kockice veličine 2-3 cm
- Premazati jajetom koje ste razmutili sa kašikom mleka, posuti susamom i peći na 180 stepeni 25 minuta.


