
Verovatno ste u poslednje vreme mnogo puta nailazili na ove male kolačiće, koji su toliko privlačni da im se ne može odoleti. Ako ste pored toga i veliki ljubitelj kafe onda će vam postati omiljeni.
Ovo je neizostavan recept svih slavskih kolača a prednost je i to što se može spremiti i u posnoj varijanti.
Original recept je od moje drage i predivne Lane sa bloga La cuisine creative

Potrebno:
•200 gr šećera (250 u originalu)
•75 ml vode
•125 gr margarina
•100 gr mlevenih oraha
•100 gr mlevenog keksa
•80 gr otopljene čokolade
•1-2 kašičice instant kafe
I još:
•150 gr čokolade
•3 kašike ulja
Priprema:
- Pomešati vodu i šećer pa kuvati na tihoj vatri
- Kada provri nastaviti sa kuvanjem još 3-4 minuta
- Pomeriti sa šporeta pa dodati margarin i mešati dok se potpuno ne otopi
- Dodati orahe, keks, čokoladu i kafu. Kafu po želji možete razmutiti sa jednom kašikom vrele vode
- Ostaviti da se ohladi a zatim praviti male kuglice
- Na sredini svake kuglice utisnuti čačkalicu vertikalno, tako da dobije oblik kafe
- Ostaviti da se dobro ohlade i stegnu
- Čokoladu otopiti sa uljem na pari, umakati zrna kafe u otopljenu čokoladu i ređati na tacnu koju ste obložili papirom za pečenje.
- Ponovo utisnuti čačkalicu na istom mestu
- Kada se čokolada stegne ređati u korpice i služiti




