Zrna kafe

Verovatno ste u poslednje vreme mnogo puta nailazili na ove male kolačiće, koji su toliko privlačni da im se ne može odoleti. Ako ste pored toga i veliki ljubitelj kafe onda će vam postati omiljeni.
Ovo je neizostavan recept svih slavskih kolača a prednost je i to što se može spremiti i u posnoj varijanti.
Original recept je od moje drage i predivne Lane sa bloga La cuisine creative

Potrebno:

•200 gr šećera (250 u originalu)
•75 ml vode
•125 gr margarina
•100 gr mlevenih oraha
•100 gr mlevenog keksa
•80 gr otopljene čokolade
•1-2 kašičice instant kafe
I još:
•150 gr čokolade
•3 kašike ulja

Priprema:

  • Pomešati vodu i šećer pa kuvati na tihoj vatri
  • Kada provri nastaviti sa kuvanjem još 3-4 minuta
  • Pomeriti sa šporeta pa dodati margarin i mešati dok se potpuno ne otopi
  • Dodati orahe, keks, čokoladu i kafu. Kafu po želji možete razmutiti sa jednom kašikom vrele vode
  • Ostaviti da se ohladi a zatim praviti male kuglice
  • Na sredini svake kuglice utisnuti čačkalicu vertikalno, tako da dobije oblik kafe
  • Ostaviti da se dobro ohlade i stegnu
  • Čokoladu otopiti sa uljem na pari, umakati zrna kafe u otopljenu čokoladu i ređati na tacnu koju ste obložili papirom za pečenje.
  • Ponovo utisnuti čačkalicu na istom mestu
  • Kada se čokolada stegne ređati u korpice i služiti

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s