Rum praline

Jel volite bombonjere? Ja ih obožavam ❤️❤️❤️ Obožavam kad otvorim kutijicu sa tim čokoladnim, minijaturnim bombonicama koje kada ih probate retko kad uspete da se zaustavite na samo jednoj čokoladici. Tako je i sa ovim pralinama. Prosto vas mame da uzmete drugu, treću… a ja sam ih pojela… uh, ne smem da se izdam 🙈🙊🙊
Original recept je sa bloga minjinakuhinjica . Malkice sam izmenila način pripreme, ali sastojci su ostali potpuno isti 

Potrebno:

-125 gr maslaca
-100 gr šećera u prahu
-1 vanilin šećer
-300 gr mlevenog keksa
-80 gr mlevenih oraha
-100 ml isceđenog soka od pomorandže
-1 kašika kakaa
-1 kašika arome ruma

I još:
-200 gr crne čokolade
-3 kašike ulja
-dekorativne bombonice

Priprema:

  • U veću posudu staviti keks, orahe, šećer u prahu, vanilu i kakao
  • Puter otopiti na tihoj vatri i ostaviti sa strane da se kratko prohladi
  • Prohlađen puter izmešati sa suvim sastojcima
  • Dodati isceđen sok od pomorandže i aromu ruma.
  • Izmešati sve zajedno a zatim sipati u pravougaoni kalup koji ste prethodno prekrili providnom folijom ( debljina kolača nek bude oko 1 cm)
  • Staviti u frižider da se stegne pa oštrim nožem iseći na kockice 2×2 cm
  • Čokoladu otopiti na pari sa uljem.
  • Kockice umočiti u otopljenu čokoladu i ređati na tacnu koju ste prethodno obložili papirom za pečenje. Ukrasiti bombonicama i ostaviti da se čokolada stegne
  • Ređati u papirne korpice i služiti

Napomena:
Ove praline možete praviti i u obliku kuglica ako vam je tako jednostavnije


Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s