Dijamantski keksići sa pistaćima

Imala sam prvobitnu ideju da napravim ove keksiće u čokoladnoj verziji, ali kada sam ugledala sliku koju je objavila Sylvie koja piše predivan blog „amuses_bouche“ jednostavno nisam mogla da im odolim.
Za pripremu keksića se koristi običan, beli kristal šećer.
Ja sam iskoristila sjajni šećer sa ružičastim šljokicama (slika 5) koji sam nedavno dobila na poklon a koji mi je delovao idealno za ovu prazničnu atmosferu.

Potrebno:
-150 gr putera sobne temperature
-180 gr brašna
-70 gr mlevenih neslanih pistaća
-90 gr šećera
-prstohvat soli
-1 kašičica krema od pistaća (ili puter od kikirikija)

I još:
-50 gr kristal šećera

Priprema:

  • Pomešati brašno, mlevene pistaće, prstohvat soli i šećer
  • Dodati puter sobne temperature i krem od pistaća (ili puter od kikirikija)
  • Zamesiti testo a zatim ga podeliti na 3 jednaka dela
  • Svaki deo formirati u obliku valjka debljine 3 cm
  • Uviti ih u providnu foliju i staviti u frižider najmanje 2h
  • Kristal šećer sipati u tanjir pa uvaljati valjke testa u šećer
  • Oštrim nožem iseći kolutiće debljine 1-1,5 cm i ređati u pleh koji ste obložili papirom za pečenje.
  • Peći na 180 stepeni 12 minuta
  • Ostaviti da se potpuno ohlade a zatim izvaditi iz pleha.
  • Čuvati u hermetički zatvorenoj kutiji.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s