
Jedni od najukusnijih Božićnih keksića su Linzer keksići. Jednostavni, dekorativni, spojeni džemom po vašem izboru a u mom slučaju domaći džem od smokvi.

Potrebno:
-220 gr putera
-100 gr kristal šećera
-60 gr šećera u prahu
-2 žumanca
-50 gr mlevenih badema
-290 gr brašna
-prstohvat soli
-1 kašičica ekstrakta vanile
-džem od smokvi
Priprema
- Pomešati brašno, mlevene bademe i prstohvat soli
- Umutiti puter sa obe vrste šećera
- Dodati žumanca, ekstrakt vanile i na kraju mešavinu suvih sastojaka
- Podeliti testo na 2 jednaka dela i uviti u celofan.
- Staviti u frižider 2h
- Nakon toga na pobrašnjenoj dasci rastanjiti testo debljine 5 mm pa modlicom vaditi željene oblike ( zvezda, pahulja i sl.)
- Ređati u pleh koji ste obložili papirom za pečenje
- Postupak ponoviti sa drugim delom testa s’tim što ćete ovog puta malom modlicom u obliku zvezde napraviti isečak u sredini svakog keksića.
- I njih poređati u pleh koji ste obložili papirom za pečenje.
- Peći na 175 stepeni 8-10 minuta
- Ostaviti ih da se ohlade.
- Nakon toga uzeti jedan keksić sa isečkom u sredini i jedan ceo keks pa ih spojiti džemom.
- Možete ih posuti šećerom u prahu pre služenja.
Original recept je sa profila @cookingpleasure


