Linzer keksići

Jedni od najukusnijih Božićnih keksića su Linzer keksići. Jednostavni, dekorativni, spojeni džemom po vašem izboru a u mom slučaju domaći džem od smokvi.

Potrebno:
-220 gr putera
-100 gr kristal šećera
-60 gr šećera u prahu
-2 žumanca
-50 gr mlevenih badema
-290 gr brašna
-prstohvat soli
-1 kašičica ekstrakta vanile

-džem od smokvi

Priprema

  • Pomešati brašno, mlevene bademe i prstohvat soli
  • Umutiti puter sa obe vrste šećera
  • Dodati žumanca, ekstrakt vanile i na kraju mešavinu suvih sastojaka
  • Podeliti testo na 2 jednaka dela i uviti u celofan.
  • Staviti u frižider 2h
  • Nakon toga na pobrašnjenoj dasci rastanjiti testo debljine 5 mm pa modlicom vaditi željene oblike ( zvezda, pahulja i sl.)
  • Ređati u pleh koji ste obložili papirom za pečenje
  • Postupak ponoviti sa drugim delom testa s’tim što ćete ovog puta malom modlicom u obliku zvezde napraviti isečak u sredini svakog keksića.
  • I njih poređati u pleh koji ste obložili papirom za pečenje.
  • Peći na 175 stepeni 8-10 minuta
  • Ostaviti ih da se ohlade.
  • Nakon toga uzeti jedan keksić sa isečkom u sredini i jedan ceo keks pa ih spojiti džemom.
  • Možete ih posuti šećerom u prahu pre služenja.

Original recept je sa profila @cookingpleasure


Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s