Suve šljive u slaninici

Nakon svih ovih poslastica kojima smo se sladili poslednjih par nedelja, evo jednog predloga kako da utrošite suve šljive ako su vam preostale od Badnje večeri.

Potrebno:
-20-ak suvih šljiva (bez koštice)
-20-ak tanko sečenih listića slaninice

-palenta za serviranje

Priprema:

  • Svaku šljivu uviti pojedinačno u list slanine, pa je pričvrstiti čačkalicom ili drvenim štapičem
  • Ređati u pleh koji ste obložili papirom za pečenje i peći na 180 stepeni 15-20 minuta
  • U međuvremenu skuvati palentu po uputstvu i servirati toplo.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s