
reći put za redom pripremam prebranac, pravim i sređujem slike i nikako da stignem da ga objavim. Danas sam ga opet spremala i opet napravila seriju novih fotografija, pa dok su još “taze” konačno koristim priliku da ispišem i recept pre nego “padne” u zaborav😊

Potrebno:
-500 gr pasulja
-3-4 glavice crnog luka (oko 500 gr )
-1 šoljica ulja (oko 100 ml)
-1 kašika aleve paprike
-1 kašičica soli
– biber
-lovorov list
Priprema:
- Dan ranije staviti pasulj u šerpu, naliti vodom i ostaviti preko noći da odstoji
- Ujutru procediti stajalu vodu, sipati novu i staviti na šporet da provri
- Kad provri ponovo procediti vodu, sipati novu i opet staviti da provri
- Postupak ponoviti i treći put, ali sada vodu ne prosipamo, već dodati lovorov list, smanjiti temperaturu i kuvati sat i po do 2
- Povremeno dodavati vodu da ne ispari.
- Kada je pasulj omekšao skloniti sa šporeta
- Crni luk iseći na tanke trakice
- U tiganj sipati 1/2 šoljice ulja, dodati malo vode, trakice luka i dinstati dok luk ne omekša ( oko 15-20 minuta)
- Na kraju dodati alevu papriku, so i biber
- Vatrostalnu posudu premazati malo uljem pa rasporediti pasulj u jednom sloju
- Preko staviti red luka, pa opet red pasulja i tako dok ne utrošite sve sastojke
- Poslednji red nek bude pasulj
- Preliti vodom u kojoj se kuvao pasulj ( tako da ne prelazi poslednji red pasulja), preliti odozgo ostatkom ulja i peći na 200 stepeni 1h – 1.5h da se zapeče


