Pasulj prebranac

reći put za redom pripremam prebranac, pravim i sređujem slike i nikako da stignem da ga objavim. Danas sam ga opet spremala i opet napravila seriju novih fotografija, pa dok su još “taze” konačno koristim priliku da ispišem i recept pre nego “padne” u zaborav😊

Potrebno:
-500 gr pasulja
-3-4 glavice crnog luka (oko 500 gr )
-1 šoljica ulja (oko 100 ml)
-1 kašika aleve paprike
-1 kašičica soli
– biber
-lovorov list

Priprema:

  • Dan ranije staviti pasulj u šerpu, naliti vodom i ostaviti preko noći da odstoji
  • Ujutru procediti stajalu vodu, sipati novu i staviti na šporet da provri
  • Kad provri ponovo procediti vodu, sipati novu i opet staviti da provri
  • Postupak ponoviti i treći put, ali sada vodu ne prosipamo, već dodati lovorov list, smanjiti temperaturu i kuvati sat i po do 2
  • Povremeno dodavati vodu da ne ispari.
  • Kada je pasulj omekšao skloniti sa šporeta
  • Crni luk iseći na tanke trakice
  • U tiganj sipati 1/2 šoljice ulja, dodati malo vode, trakice luka i dinstati dok luk ne omekša ( oko 15-20 minuta)
  • Na kraju dodati alevu papriku, so i biber
  • Vatrostalnu posudu premazati malo uljem pa rasporediti pasulj u jednom sloju
  • Preko staviti red luka, pa opet red pasulja i tako dok ne utrošite sve sastojke
  • Poslednji red nek bude pasulj
  • Preliti vodom u kojoj se kuvao pasulj ( tako da ne prelazi poslednji red pasulja), preliti odozgo ostatkom ulja i peći na 200 stepeni 1h – 1.5h da se zapeče

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s