Burek sa mesom

Bolji nego iz pekare. Preukusan burek sa mesom kome se ne može odoleti.

Potrebno:
-500 gr kora za pitu
-400 gr mlevenog junećeg mesa
-2 kašike ulja
-1 glavica crnog luka
-malo soli (ili vegeta)
-350 ml mineralne ili kisele vode
-100 ml ulja
-1 kašičica soli

Priprema:

  • Na malo ulja propržiti sitno iseckan crni luk. Kad omekša dodati mleveno meso, so i biber i pržiti par minuta da porumeni
  • Pomešati ulje, vodu i kašičicu soli
  • Okrugli pleh (26-28 cm) premazati sa malo ulja
  • Na dno staviti 2-3 kore tako da vam polovine kora prelaze preko ivice tepsije (to će vam služiti na kraju da “zatvorite” pitu.
  • Zatim staviti po 2 kore (malo ih zgužvati da lepo stanu u pleh, pa onda 2-3 kašike mlevenog mesa.
  • Kada ređate kore, svaku koru premazati mešavinom ulja i vode, a ovu mešavinu svaki put pre korišćenja promešajte malo da vam se ulje ne bi odvajalo od vode.
  • Na poslednje 2 kore ne nanositi meso, već ih samo premazati pripremljenom tečnošću.
  • Na kraju preklopiti korama koje ste ostavili da prelaze preko ivica pleha
  • Sipati preostalu tečnost preko pite i peći na 200 stepeni oko 30 minuta
  • Nakon toga burek preokrenuti tako da donja strana bude okrenuta na gore (staviti veliki tanjir na pleh pa pažljivo okrenuti burek na tanjir a zatim ga pažljivo vratiti u pleh) smanjiti temperaturu na 180 stepeni i peći još 15 minuta

Original recept je sa Instagram profila @tanjinikolaci 


Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s